Milcobel

Nieuws Voedselveiligheid

Milcobel roept toch kaas terug om listeria

4 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Milcobel roept toch zes partijen kaas terug uit handel en winkel vanwege de listeriabesmetting die 20 april werd vastgesteld. Het gaat om de voorverpakte plakken 'Brugge Broodje', drie soorten 'Latteria' voor de Italiaanse markt en nog eens twee partijen bij verwerkers.

Eén week geleden meldde Milcobel dat er geen onveilige partijen handel of consument hebben bereikt. De zuivelaar gaat nog steeds van dat standpunt uit, omdat uit geen van duizenden monsters blijkt dat besmette producten de consument hebben bereikt. Toch neemt het bedrijf geen enkel risico en worden partijen waar twijfel over kan bestaan, teruggehaald. Dit gebeurt in samenspraak met de Belgische voedselautoriteit FAVV en volgt op nader traceringsonderzoek naar aanleiding van de besmetting. 

De voorverpakte kaas 'Brugge Broodje' is terechtgekomen bij de Belgische retailketens OKay en Makro. De Latterie-kaas ging uitsluitende de Italiaanse markt op. De kans bestaat dat een deel is geconsumeerd. Consumenten die het product nog in huis hebben, worden geadviseerd het niet te eten en het product terug te brengen. Voor twee andere partijen, die zijn geleverd aan andere verwerkings- of distributiebedrijven, wordt een terugroepactie voorbereid door de betrokken afnemers. Die zullen de consument hierover informeren.

Onderzoek andere partijen in fabriek
De bron van de besmetting is één van de zeven pekelbaden in Moorslede. Momenteel lopen er nog analyses van producten die niet in het betrokken pekelbad zijn geweest. In afwachting van deze resultaten, vraagt Milcobel klanten om de komende 72 uur een deel van de producten uit deze fabriek niet aan consumenten aan te bieden. Consumenten hoeven echter niets terug te brengen.

"Milcobel neemt voedselveiligheid zeer ernstig en heeft steeds snel en doortastend ingegrepen om zo elk risico voor de consument uit te sluiten. Milcobel besluit tot deze terugroepactie als ultiem voorzorgsmaatregel - in samenspraak met het FAVV. Zo staan we garant voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten en van Milcobel als organisatie", aldus CEO Nils van Dam.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden