Milcobel

Nieuws Milcobel

Fabriek van Milcobel mag kaasproductie hervatten

6 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Milcobel kan weer kaas uitleveren uit bestaande voorraden en de productie in de fabriek in Moorslede gefaseerd opstarten. Dit laat het Belgische voedselagentschap FAVV weten. Alles is veilig verklaard en er is groen licht gegeven voor deblokkade na het listeria-incident. De vrijgave volgt op een risicoanalyse onder toezicht van FAVV. Daarvoor zijn de hele fabriek én kaasvoorraad gecontroleerd.

Milcobel meldt dat de oorzaak van de besmetting terug te leiden is tot het onderhoud van één van de zeven pekelbaden. Producten die in die periode in dat pekelbad hebben gezeten, zijn ofwel geblokkeerd in de fabriek, of uit voorzorg teruggeroepen. De eerder gepubliceerde recall van bepaalde kazen blijft onverminderd gehandhaafd. Volgens een uitgebreide monstername (ruim 3.000 stalen) hebben geen met listeria besmette producten de consument bereikt.

In nauw overleg met voedselagentschap FAVV wordt de uitlevering van de kaasvoorraden ter hand genomen en wordt de fabriek in Moorslede weer opgestart. Door het stilleggen van de fabriek moest Milcobel een deel van het personeel tijdelijk verlof geven en moest een flink volume melk op de spotmarkt worden verkocht. Wat de schade is van het voorval, kan Milcobel nog niet zeggen. Er is een verzekering voor recalls, maar is er ook schade door stillegging en het niet kunnen produceren volgens plan.

Milcobel meldt dat het incident in ieder geval grondig geëvalueerd wordt en dat er de nodige lessen uit worden getrokken. Het risicomanagement wordt nog verder aangescherpt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden