Grondstofanalyse

soja

Analyse Grondstofupdate

Weerbericht laat zich gelden op grondstofmarkt

De tarwemarkt is wat moeilijk te duiden. Een opleving na een opvallende koopgolf van afnemers uit de VS in de EU, deed de prijs stijgen om vervolgens weer net zo makkelijk te dalen. De noteringen van soja en gas lijken de weerberichten te volgen. 
25 November 2022
combine tarweoogst Argentinië

Analyse Grondstoffen

Zorgen over Argentijnse tarwe, koersen in het rood

De tarweprijzen op de Matif en de CBOT staan woensdagmiddag in het rood. Zorgen over de toegenomen concurrentie uit Europa en omstreken drukken de prijzen in Chicago omlaag. 
23 November 2022
rabobank

Nieuws Grondstoffen

Rabobank verwacht volatiele markt in 2023

De Rabobank verwacht dat de agrarische grondstofmarkten komend jaar volatiel blijven met prijzen op een hoog niveau. Uit het rapport Agri Commodity Markets Outlook 2023: Tightening the Belt van de bank blijkt dat consumenten, boeren en leveranciers in 2023 te maken krijgen met een somberder macro-economisch scenario, geopolitieke spanningen en tekorten aan energie en enkele belangrijke grondstoffen. De bank doet in het rapport wel een aantal opvallende aannames.
16 November 2022
graanopslag tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstoffenupdate

Geen peil te trekken op granenmarkt

De tarweprijs liet de afgelopen dagen een forse daling zien. De paniek die Rusland veroorzaakte rondom de graandeal is daarmee weer snel uit de markt verdwenen. De vraag is te rechtvaardigen of die koers gezien de ontwikkelingen niet te ver is gezakt. Bij de ontwikkeling van de sojaprijs zijn het vooral de gebeurtenissen in Zuid-Amerika die de aandacht trekken. 
11 November 2022
suiker

Video Grondstoffenupdate

Suikerprijs krijgt tik door groot mondiaal aanbod

Energie zit in de lift terwijl de agrarische grondstoffen eerder een daling laten zien. Vooral de suikerprijs doet een duidelijke stap omlaag. De tarwemarkt blijft daarentegen een beetje in niemandsland hangen. 
28 Oktober 2022
graanopslag tarwe - agri graan - agri

Video Grondstoffenupdate

Rusland doet de tarwemarkt opschrikken

Rusland laat zijn invloed op de tarwemarkt gelden. Met de mobilisatie kwam niet alleen het leger in beweging. Suiker deed juist een stapje terug op de beurs in Londen ondanks een naar verwachting tegenvallende oogst in Europa. De oliemarkt wordt geraakt door het Amerikaanse monetaire beleid.
23 September 2022
energie elektriciteit

Analyse Grondstoffenupdate

Energieprijzen dalen en granenmarkt stabiliseert

De energieprijzen hebben een flinke stap terug gedaan de afgelopen dagen. De acute paniek is wat weggeëbd maar het gaat te ver om te zeggen dat de rust is wedergekeerd. Op granenmarkt waren de uitschieters wat minder extreem maar hier begint de markt wat te stabiliseren.
2 September 2022
tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstofupdate

Tarwe en melk doen een flinke stap terug

Op de grondstoffenmarkt springen verschillende zaken in het oog. De gasprijs vliegt omhoog zonder dat daar nu een directe duidelijke aanleiding voor is. De tarwe- en melkprijzen deden juist een stap terug. 
19 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief