Meer nieuws

koelcontainer

Analyse Logistiek

Ook koelcontainermarkt terug naar normaal

De daling van de tarieven van koelcontainers hielden lange tijd geen gelijke tred met die van 'droge' containers, maar de laatste data van Xeneta laten nu ook een 'verdere normalisatie' van de reefermarkt zien. De spottarieven voor koelcontainers van het verre oosten naar Europa zijn volgens het dataplatform al terug op pre-coronaniveau.
17 Maart 2023
dollar

Opinie Han de Jong

Geen financiële crisis door vier cruciale verschillen

Er is geen groot gevaar van financiële instabiliteit op korte termijn. De Europese Centrale Bank (ECB) gaat onverstoorbaar verder met het verhogen van de rente. Hoewel het Amerikaanse inflatiebeeld gunstiger is dan bij ons, gaat de Fed de komende week ook gewoon de rente verhogen. De Chinese economische bedrijvigheid herstelt, maar wel langzaam.
17 Maart 2023
Oatly Plantaardig eiwit

Analyse ondernemen

Oatly alweer verlieslatend, doel is winst in 2024

Oatly heeft opnieuw een verlieslijdend jaar achter de rug. De havermelkmaker zag het verlies groeien naar $268 miljoen. Meer dan de $147 miljoen verlies die werd geleden in 2021. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Nieuwe topman van FrieslandCampina bekend

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouw. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina Lactoferrine

Nieuws Grondstoffen

FrieslandCampina naar vier keer meer lactoferrine

FrieslandCampina verviervoudigt de productiecapaciteit voor lactoferrine in haar vestiging in Veghel. Het zuivelingrediënt is een kostbaar en veelgevraagd bestanddeel voor zowel kinder- als volwassen (ouderen)voeding. Met de opening van de productiefaciliteit wordt daar op ingespeeld.
17 Maart 2023
Kelloggs

Nieuws Ondernemen

Kellogg maakt namen nieuwe bedrijven bekend

Kellogg heeft de namen bekend gemaakt van de twee bedrijven waarin het concern zich gaat opsplitsen aan het einde van dit jaar. 
16 Maart 2023
stad

Opinie Krijn J. Poppe

Werk aan winkel voor verse generatie bestuurders

De uitslag van de provinciale verkiezingen toont de ontevredenheid van het kiesvolk over de politiek, en die van het platteland over de Randstad. Al in aanloop naar de verkiezingen verschenen er analyses van wetenschappers en adviescolleges over het 'vergeten' Randland.
16 Maart 2023
vlees

Nieuws Overname

Vleesbedrijf Gosschalk vindt nieuwe koper

Niet de VanDrie Group, maar Gebroeders Fuite uit Genemuiden neemt de nagenoeg failliete slachterij Gosschalk uit Epe over. Dit bevestigen bronnen en is zojuist tevens door Gosschalk aan haar leveranciers medegedeeld. Daarmee dient een verrassende koper zich aan, hoewel de overname niet onlogisch is als je op de situatie inzoomt.
16 Maart 2023
zuivel Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Bedrijven

Vreugdenhil stapt in geitenmelkpoeder

Vreugdenhil Dairy Foods is in haar vestiging in Putten begonnen met de productie van geitenmelkpoeder. De poeders worden vooralsnog gemaakt voor de Aziatische en Amerikaanse markten. Daar wordt het product verwerkt in de kaas- en kindervoedingsindustrie. De melk koopt Vreugdenhil voorlopig aan bij partners in Nederland.
15 Maart 2023
Yool Food Concepts Olaf Ouwekerk Youri van Slingerland

Food People Olaf Ouwerkerk

Van AH tot Walmart, veel interesse voor Happy Trails

Speciaal voor millennials die willen ontsnappen aan het keurslijf waarin ze zitten, heeft Yool Food Concept chocoladeballetjes op de markt gebracht. Onder de naam Happy Trails, wat een knipoog is naar 'de zoektocht naar ultieme vrijheid in de jaren 60 en 70', de hippie trail. Het product is sinds kort te koop bij Albert Heijn. Foodbusiness sprak met medeoprichter Olaf Ouwerkerk, zelf ook millennial, over het concept en het verhaal dat ze willen vertellen.
14 Maart 2023

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Oplopende rente doet het bedrijfsleven pijn

De rap oplopende rentepercentages van de centrale banken in onder meer de Verenigde Staten en de eurozone gaan steeds meer bedrijven pijn doen, signaleert Laurens Maartens, valuta-expert bij Argentex.
14 Maart 2023
Silicon Valley Bank

Opinie Thomas de Caluwe

Bankfalen in de Verenigde Staten baart Fed zorgen

Jobcreatie in de VS hoger dan verwacht, toch vertoont banenmarkt barsten. Het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) valt deze week, de markt verwacht een rentestijging met 0,50%. En Jeremy Hunt, de minister van Financiën, stelt de begroting voor het Verenigd Koninkrijk voor. 
13 Maart 2023
transport logistiek containers vrachtschip containervervoer

Analyse Logistiek

Verstoringen supply chain lijken verleden tijd

Met de coronacrisis kwam ook de verstoring van de toeleveringsketen. Voor de NY Fed reden om een jaar geleden een index in het leven te roepen die de druk op de toeleveringsketen uitdrukt, de Global Supply Chain Pressure Index (GSCPI). Deze week bleek dat die druk in februari enorm is afgenomen, zelfs tot onder het historische gemiddelde. Het lijkt erop dat de logistieke verstoringen achter de rug zijn.
10 Maart 2023
china Hong Kong

Opinie Han de Jong

Handelspartners profiteren nog niet van China

De Nederlandse industrie zit in de min, terwijl de Duitse juist lijkt te herstellen. De Chinese heropening van de economie na de coronacrisis gaat nog niet zo hard, wat is er aan de hand? En Jerome Powell, de president van de Amerikaanse centrale bank Fed, wordt stevig aan de tand gevoeld.
10 Maart 2023
supermarkt Conserven Hak

Nieuws Bedrijven

'B Corp certificering HAK geen eindpunt maar impuls'

Neerlands Glorie Groente en Fruit, waarvan HAK onderdeel is, is B Corp gecertificeerd. HAK-CEO Timo Hoogeboom heeft deze week de B Corp certificering gekregen van Tessa van Soest, directeur van B Lab Benelux. HAK benadrukt in een persbericht dat 'het behalen van de officiële B Corp certificering geen eindpunt is, maar een impuls biedt om haar duurzame koers nog verder aan te scherpen'.
9 Maart 2023
Albert Heijn

Nieuws Bedrijven

Albert Heijn verbreedt 'Beter Voor-programma'

Albert Heijn stelt het Beter voor Natuur & Boer programma open voor concurrenten in de retail. Het moet een breed toegankelijk en duurzaam topkeurmerk te worden. De stap kan worden gezien als een handreiking van de retailer richting de politiek, want hiermee kunnen ook andere supermarkten een duurzamer aanbod richting consument brengen, een aanbod waarmee boeren ook een beter verdienmodel mee hebben.
9 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox