FrieslandCampina

Nieuws ondernemen

FrieslandCampina schaalt op in ingrediënten

12 Oktober 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina, wereldleider met wei-eiwitisolaat en melkvet globule membranen, gaat twee keer zo veel van deze producten produceren. Hiermee speelt het bedrijf in op de sterk groeiende vraag naar deze bestanddelen voor kindervoeding en voor sport-,/actieve levensstijlvoeding.

De productie-uitbreiding is onderdeel FrieslandCampina Ingredients' ambitie om door continue innovatie te voorzien in behoeften van klanten en consumenten over de hele wereld, zo meldt het bedrijf.

'Perfect moment'
Herman Ermens, President Ingredients: Nu consumenten van alle leeftijden zich steeds proactiever bezighouden met hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin, zijn ze steeds meer op zoek naar ingrediënten die hen daarbij kunnen helpen. Daarom is dit het perfecte moment om onze productie te vergroten. Dankzij onze flexibiliteit en technologische expertise zorgen we ervoor dat we de hoogwaardige, betrouwbare ingrediënten leveren, die consumenten met speciale dieetwensen of -voorkeuren helpen om het beste uit het leven te halen, waar en wanneer dan ook."
Ermens voegt toe: "Ik geloof echt dat de toekomst van wei ligt in meer prestatiegerichte, gespecialiseerde ingrediënten die de kracht van zuivel beter benutten. Met meer dan 100 jaar ervaring in zuiveleiwitten, van onderzoek tot verwerkingstechnologie en toepassingskennis, toont deze uitbreiding onze ambitie om hoogwaardige wei-ingrediënten te leveren en onze klanten te helpen voorzien in de veranderende eisen van de consument.

Active nutrition
De vraag naar wei-eiwit ingrediënten van hoge kwaliteit is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, vooral in speciale toepassingen zoals eiwitrepen, shots en water. De markten voor kindervoeding en voor  'performance' en 'active nutrition'-voeding hebben laten zien dat er een stijgende vraag is naar zeer voedzame ingrediënten. Wei-eiwitisolaat en MFGM hebben elk unieke eigenschappen voor deze segmenten.

Specifieke kwaliteiten
Wei-eiwitisolaat is enorm populair in de sportvoedingsmarkt, omdat het een uitstekende aminozuursamenstelling heeft en kan worden verwerkt in een breed assortiment drank- en poedertoepassingen die specifieke kwaliteiten en kenmerken vereisen.
MFGM, aan de andere kant, richt zich van oudsher op de markt voor kindervoeding en wordt ondersteund door een groeiende aantal onderzoeksgegevens, waardoor premiummerken aantrekkelijke gezondheidsvoordelen voor de hersenen en het immuunsysteem kunnen bieden in hun productproposities. MFGM is van toenemend belang voor voeding voor volwassenen vanwege de potentiële voordelen voor cognitieve gezondheid en darmgezondheid.

Filtratie
De nieuwe ingrediëntenuitbreiding start begin 2026 met de commerciële productie. Met de uitbreiding van capaciteit, zal FrieslandCampina Ingredients een unieke combinatie van filtratieprocessen toepassen om de biofunctionaliteit van de wei te behouden. Dit heeft tot doel dat zowel de kwaliteit als de werkzaamheid van de uiteindelijke ingrediënten wordt gewaarborgd. De productie zal plaatsvinden op basis van de best beschikbare productietechnieken. FrieslandCampina Ingredients werkt actief aan een integrale vermindering van de CO2-uitstoot voor de productielocatie in Borculo, in lijn met de ambities van het Klimaatplan 2050.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina heeft Friso gelukkig nog

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina schrijft rode cijfers na moeilijk jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden