Sundry Photography / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Beyond Meat weet klanten niet te binden

9 Augustus 2023 - Redactie Foodbusiness

Beyond Meat kende een tegenvallend tweede kwartaal. De maker van plantaardige vleesvervangers haalde niet de verkoopdoelen die hij had gesteld en de teruglopende vraag naar plantaardige vleesvervangers laat nog geen herstel zien.

Stijgende prijzen door inflatie zorgen ervoor dat klanten vaker kiezen voor goedkopere dierlijke producten in plaats van alternatieven. Ook de onduidelijkheid over de gezondheidsvoordelen van vleesvervangers drukken volgens Beyond Meat-CEO Ethan Brown op de groei. 

De omzetverwachting is nu tussen $360 en $380 miljoen. Eerder was dat tussen $375 en $415 miljoen. Ook kan het bedrijf niet langer garanderen dat het een positieve cashflow behaalt in 2023. 

De netto omzet over het tweede kwartaal was 31% lager dan een jaar geleden en kwam uit op $102,1 miljoen. Een lichtpuntje was dat de internationale verkopen groeiden met 19% dankzij fast-foodklanten. 

Toekomst
Beyond Meat en vergelijkbare bedrijven worstelen met dalende verkopen. Een plantaardige hamburger is vaak duurder dan een gewone hamburger en consumenten kopen het niet vaak een tweede keer. Brown verwacht dat klanten in de toekomst niet meer om Beyond Meat heen kunnen nu de recente hittegolven duidelijk maken dat de broeikasgasuitstoot echt omlaag moet. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwitten

Beyond Meat verrast op de beurs met flinke koerswinst

Nieuws Vlees & Eiwit

Inversteerders Beyond Meat beginnen rechtszaak

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden