Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Conagra publiceert positieve kwartaalcijfers

5 Januari 2023 - Max van der Heijden

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Conagra heeft de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2023 gepubliceerd. De Noord-Amerikaanse eigenaar van Bertoli zag de verkopen, marge en winst groeien.

De totale netto verkopen groeiden met 8,3%. De organische netto verkopen stegen zelfs met 8,6%, terwijl de bedrijfsmarge omhoogging naar 16,6%. De aangepaste marge groeide naar 17%.

Conagra profiteerde vooral van een prijsverhoging van 17%. Wel zag het de verkoopvolumes met 8,4% afnemen. Dankzij de hogere prijzen steeg de brutowinst met 22,2% naar $922 miljoen het afgelopen kwartaal. De brutomarge kwam uit op 27,8%. 

Nieuwe verwachtingen
De goede kwartaalcijfers zorgen ervoor dat Conagra de verwachtingen voor het gehele boekjaar naar boven bijstelt. Die verwachting is dat over het gehele jaar de netto verkopen 7 tot 8% hoger liggen dan een jaar eerder. De aangepaste bedrijfsmarge zal naar verwachting tussen de 15,3 en 15,6% liggen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden