Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Prijsonderhandelingen

Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super

24 December 2021 - Redactie Foodbusiness

Edeka heeft een tweetal zuivelproducten van Bel en Lactalis uit het assortiment gehaald. De marktleider onder de supermarktketens in Duitsland vindt de eisen die de zuivelaars stellen op het gebied van de prijs te gortig.

Edeka vindt dat Bel en Lactalis te hoog inzetten voor de nieuwe contracten, die vanaf 2022 gelden. Opmerkelijk daarbij is dat klanten pro-actief hierover worden geïnformeerd. Op internet circuleren beelden van aanplakbiljetten, waarbij wordt aangegeven dat Bel en Leerdammer onredelijk zijn bij de prijsonderhandelingen. Edeka meldt dat de producten pas weer terug in het schap komen als de prijs 'voor iedereen goed is'.  

Oplopende prijzen
De zuivelprijzen zijn de achterliggende maanden hard opgelopen. De DCA-foliekaasnoteringen voor Gouda en Edam zijn de afgelopen maanden met 40% toegenomen. Dergelijke hoge stijgingen doen klaarblijkelijk pijn in de keten. Ook andere zuivelfabricaten, zoals melkpoeder en boter, noteren fors hoger. 

Eerder deze maand gaf Edeka aan ook alle producten van PepsiCo uit de schappen te halen. Ook hier gaat het om een prijsconflict. Daarbij heeft de supermarktketen momenteel ook een geschil met cosmeticagroep L'Oréal, waarbij zo'n 150 producten uit de schappen zijn gehaald.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Ondernemen

Lactalis haalt meeste groei in Noord-Amerika

Nieuws Lactalis

Lactalis stuwt omzet President richting 3 miljard

Nieuws Ondernemen

Lactalis neemt Portugese kaasmaker over

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden