Edeka

Lactalis

Nieuws Prijsonderhandelingen

Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super

Edeka heeft een tweetal zuivelproducten van Bel en Lactalis uit het assortiment gehaald. De marktleider onder de supermarktketens in Duitsland vindt de eisen die de zuivelaars stellen op het gebied van de prijs te gortig.
24 December 2021
PepsiCo

Nieuws Edeka

Edeka haalt PepsiCo uit de schappen

Supermarktketen Edeka haalt bijna het volledige assortiment van PepsiCo uit de rekken. De frisdrankproducent wil niet toegeven aan de eisen van de nieuwe Europese inkoopalliantie Epic Partners. De lopende jaargesprekken zorgen in verschillende Europese landen tot conflicten tussen grote fabrikanten en foodretailers.
21 December 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Varkens

ISN: Duits varkensvlees vooraan in winkelschap

Het Duitse verbond van varkenshouders ISN eist dat Duits varkensvlees voorrang krijgt in de winkelschappen van de supermarkten in Duitsland. De organisaties hekelt het gestunt van supermarktketens met buitenlands varkensvlees en spreekt van 'harde klap in het gezicht van lokale varkenshouders'.
23 Augustus 2021
Recycling

Achtergrond Verpakkingen

Duitse supers hebben recycling hoog op agenda

Vier a vijf verschillende kliko’s en separate bakken voor papier en karton. Duitsland  pakt recycling serieus aan. Ook Duitse retailers proberen minder plastic te gebruiken en verpakkingen steeds meer recyclebaar te maken.
25 Mei 2021
Picnic

Analyse Picnic

Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

Picnic, de enige Nederlandse supermarkt die geen winkelpand heeft, ziet dankzij de coronacrisis het klantenbestand explosief groeien. Vorige week werd bekend dat Picnic de online-tak wordt van Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland. Ook in Frankrijk worden de eerste stappen gezet. Picnic mikt dit jaar op een omzet van een miljard, maar winst maakt de onlinesupermarkt nog niet.
11 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden