EasyMeat SG

Nieuws EasyMeat

Hamburger of ribeye uit een automaat

6 Mei 2021 - Jeannet Pennings

De meeste mensen gaan voor een stukje vlees naar de slager of supermarkt. In Singapore kun je dit ook op straat uit een automaat trekken. Het bedrijf EasyMeat verkoopt op deze manier Australisch Wagyu-rundvlees.

Op 6 verschillende plaatsen verspreid over het eiland staan er vleesautomaten van EasyMeat. Singaporezen kunnen hier een onder meer een hamburger of ribeye uit halen. Voor 300 gram hamburger betalen zij omgerekend €6,80 en 200 gram ribeye kost €16,10. Dat meldt Foodnavigator.com. Het vlees wordt in kleine porties ingevroren en vacuüm verpakt voordat het de automaten in gaat.

Wagyu-rundvlees uit een automaat in Singapore (fotocredit: EasyMeat SG)

Met de vleesautomaten speelt de start-up vooral in op gemak. Het rundvlees is op deze manier dag en nacht verkrijgbaar, dichtbij huis. Volgens de oprichters van EasyMeat is Wagyu-rundvlees in winkels en supermarkten niet altijd op voorraad. De automaten besparen de consument een reis naar de winkel. Ze bovendien uitkomst in een tijd waarin mensen drukke plekken over het algemeen liever vermijden. De automaten staan grotendeels in woonwijken waar veel jongere vleesliefhebbers wonen.

Concept verder uitrollen
EasyMeat wil het aantal vleesautomaten dit jaar verhogen tot 10 stuks op strategische locaties. Dat wil zeggen: dichtbevolkt en weinig concurrentie van de retail. Daarnaast is het bedrijf ook begonnen met zogenaamde EasyCart koelautomaten, waarmee het assortiment kan worden uitgebreid. Met deze doorzichtige kasten kan de consument zien wat hij koopt. Daarbij ziet EasyMeat ook mogelijkheden voor aanverwante artikelen, zoals kruiden en sauzen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet Pennings is journalist met een agrarische achtergrond en een brede interesse in de foodsector. Als redacteur bij Foodbusiness voorziet zij de businessprofessionals uit de voedingswereld van nieuws, analyses, interviews en achtergronden.

Marktupdate Vlees

Vakanties zetten vleesmarkten onder druk

Analyse Vlees & eiwit

Varkensvleesmarkt zet aanzienlijke stap omlaag

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Rooi Meat ziet omzet groeien tot krap een miljard

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe lang nog blijft de rundvleesmarkt stabiel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden