Wilhelm Dürr/Südzucker

Nieuws Suiker

Südzucker presteert beter dan verwacht

24 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

De Duitse suiker- en levensmiddelenfabrikant Südzucker tikte over het afgelopen boekjaar bijna de bovenkant van de (bijgestelde) winstprognose aan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die het bedrijf vandaag (woensdag 24 maart) naar buiten bracht. Vooral de suikerdivisie presteerde goed.

In december verlaagde Südzucker de winstverwachting van €400 miljoen naar een bedrag tussen €190 en €240 miljoen als gevolg van de coronapandemie. Het voorlopige groepsresultaat komt voor het boekjaar 2020/2021 (1 maart tot en met 28 februari) uit op €230 miljoen. Dat is bijna een verdubbeling van het resultaat van vorig jaar. Toen bedroeg het resultaat €116 miljoen.

Koers zakt na publicatie cijfers
De omzet van het concern bleef met €6,7 miljard in 2020/2021 gelijk aan vorig jaar. Het dividend blijft met €0,20 per aandeel blijft ongewijzigd. Een handelaar zegt in een eerste reactie dat de cijfers niet tegenvallen, maar dat een nadere toelichting gewenst zou zijn. De beurskoers van Züdzucker daalde vandaag na publicatie van de jaarcijfers met bijna 2%. De definitieve jaarcijfers worden op 20 mei gepubliceerd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Bakkerijgrondstoffen in kalmer vaarwater

Analyse Grondstoffen

India hoopt door regen op goede opbrengst suikerriet

Nieuws FAO FOOD INDEX

Voedselmandje van FAO blijft even duur

Analyse Grondstoffen

Suikernoteringen naar hoogste punt in maanden

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden