Shutterstock

Nieuws Grondstoffen

DCA komt met drie nieuwe zuivelnoteringen

28 September 2023 - Redactie Foodbusiness

DCA-Markets introduceert vanmiddag (donderdag 28 september) drie nieuwe zuivelnoteringen voor de Noordwest-Europese markt. De noteringen zijn voor volvette melkpoeder (Fat Filled), Frau Antje foliekaas en Natuurkaas. DCA-Markets, een zogeheten Price Reporting Agency (PRA), streeft erna komend najaar nog meer zuivelnoteringen te presenteren die als benchmark kunnen dienen in de zuivelhandel.

De drie nieuwe zuivelnoteringen en de specificaties zijn te vinden op de website van DCA-Markets en worden elke donderdag om 16:00 uur, samen met de andere DCA-zuivelnoteringen, bekendgemaakt aan klanten en relaties. Tim Vrolijk, managing director van DCA-Markets, laat in een verklaring weten: "Deze drie nieuwe noteringen passen in ons streven om het grootste deel van de melkvalorisatie in de zuivelketen transparant te maken. We publiceren noteringen die het actuele prijsverloop in dezelfde week weerspiegelen, wat in de huidige bewegelijke markten een groot verschil maakt. Met de noteringen bieden we marktpartijen onderling tools om (vaste) prijsafspraken te realiseren."

DCA-Markets publiceert al jaren de spotnoteringen van rauwe melk, die sinds 2009 als de belangrijke benchmark wordt gezien in de markt van vloeibare zuivel. In de loop van de jaren zijn daar de noteringen van magere melkconcentraat, room, foliekaas Gouda en Edam, cheddar (curd/mild), magere melkpoeder (food/feed), volle melkpoeder en weipoeder (food/feed) bij gekomen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Op melkpoedermarkt staan seinen niet meer op groen

Analyse Grondstoffen

Melkverwerkers schalen kaasproductie op

Analyse Grondstoffen

Zuivelprijzen hebben nog geen hoogtevrees

Analyse Grondstoffen

Botermarkt komt bij na wilde rit

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox