Shutterstock

Nieuws Cacao

Nestlé maakt stappen in ontbossingsvrije cacao

24 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Nestlé zegt stappen te maken in het toewerken naar een toeleveringsketen van cacao zonder ontbossing in 2025. Het foodconcern streeft er naar zijn cacao volledig duurzaam te kunnen inkopen. Ook wil Nestlé in 2050 klimaatneutraal kunnen produceren.

Dit meldt de Zwitserse foodgigant in een voortgangsrapportage. Sinds de toetreding tot het Cocoa and Forests Initiative in 2017, werkt Nestlé samen met de regeringen van Ivoorkust en Ghana, waar het concern de meeste van zijn cacao inkoopt via lokale ketens van leveranciers. Nestlé verklaart met de partners samen te werken tegen ontbossing, bestaande bossen te herstellen en regeneratieve toeleveringsketens van cacao te bevorderen. Het bedrijf rapporteert onder meer bijgedragen te hebben aan het herstel van 400 hectare bos in het Cavally Forest Reserve, een van de grootste beschermde bossen in Ivoorkust

Ook heeft het concern het zogeheten Nestlé Cocoa Plan uitgebreid van 110.000 naar 127.000 boeren, meer dan 2,2 miljoen bos- en lokale fruitbomen aan boeren gegeven om agroforestry en regeneratieve landbouw te stimuleren en 5.000 boeren en hun gezinnen bewustmakingssessies aangeboden voor de gemeenschap.

Gebruik van satellieten
Nestlé maakt ook gebruik van technologie. In Ivoorkust gebruikt het bedrijf de Starling-satelliet om veranderingen in de bosbedekking in het Cavally Forest-reservaat te volgen, waarna een lokale patrouillegroep kon ingrijpen. In Latijns-Amerika gaf Nestlé Global Risk Assessment Services (GRAS) in vier landen - Brazilië, Ecuador, Mexico en Venezuela - opdracht om ontbossingsrisico's in cacaoproducerende gebieden te beoordelen via satellietgegevens. Ook zegt Nestlé te werken aan het verbeteren van het inkomen van de boeren, wat de druk op de bossen kan verminderen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Veel minder cacaobonen naar havens Ivoorkust

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Analyse Grondstoffen

Na Ivoorkust verhoogt ook Ghana telersprijs

Analyse Grondstoffen

Ivoorkust verhoogt prijzen voor cacaotelers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden