Shutterstock

Nieuws Varkensvlees

Definitief geen steunpakket voor de varkenssector

17 November 2021 - Stef Wissink

Er komt definitief geen steunpakket voor de varkenssector in de Europese Unie. De sector bevindt zich al maanden in een crisis. Brussel is van mening dat lidstaten zelf moeten bepalen of zij hun varkenshouders tegemoetkomen.

Dinsdag 16 november hebben de Europese landbouwministers vergaderd over een eventueel steunpakket voor de varkenssector. Eurocommissaris Virginijus Sinkeviciu concludeerde dat er definitief geen steunpakket komt. Een opkoopregeling - een van de maatregelen die genoemd werd - is dus van de baan.

Nederland tegen Europese steun
De oproep met een steunpakket te komen, werd ondersteund door dertien lidstaten, waaronder België en Frankrijk. Nederland en Spanje pleitten niet voor steun, net zoals Duitsland dat aanvankelijk wel voor was. De motivatie om tegen te stemmen? Het feit dat een opkoopregeling geen oplossing is, maar de problemen uitstelt.

Het is wel mogelijk dat de Nederlandse overheid met maatregelen komt om de sector in de prijscrisis tegemoet te komen. Vorige week liet Linda Verriet, de voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), in een interview weten dat de POV met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in gesprek is voor liquiditeitssteun.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Australië wint bij zwakke Amerikaanse rundermarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Aanbod slachtrunderen stijgt door mestprobleem

Marktupdate Vlees

Markten varkensvlees en rundvlees lopen uiteen

Nieuws Vlees & Eiwit

Prijs van vlees blijft maar stijgen in de Europese Unie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden