Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensvlees in Duitse winkels nog nooit zo duur

27 Augustus 2021 - Redactie Foodbusiness

De varkensprijzen in heel Europa, maar zeker in Duitsland, staan sterk onder druk. Des te opvallender is dat uit onderzoek van het Duitse marktonderzoeksbureau (AMI) in samenwerking met het Duits agrarisch Agentschap (BLE) blijkt dat varkensvlees in Duitse winkels in juni duurder was dan een jaar eerder. In mei werden zelfs recordniveaus aangetikt.

Waar de Duitse retail de laatste weken al flink wat kritiek te verwerken kreeg over aanbiedingen met buitenlands varkensvlees, zijn de resultaten van dit onderzoek wellicht voer voor nieuwe discussie. Ondanks de prijsmalaise waar varkenshouders zich mee geconfronteerd zien, werd varkensvlees in Duitse winkels in juni 2% duurder verkocht dan in juni vorig jaar. De gemiddelde prijs voor conventioneel geproduceerd varkensvlees lag daarbij op €7,47.

Duurder dan recordmaand juni 2020
Vorig jaar juni werd een voorlopig record genoteerd voor de winkelprijzen van varkensvlees. Hoewel de verkoopprijzen dit voorjaar wat lager lagen werd vervolgens weer een stijgende lijn ingezet. Ondanks dat er voor varkenshouders bijna enkel verlagingen vielen te noteren, was varkensvlees in de winkels in juni 2021 dus zelfs nog 2% duurder dan op de piek van vorig jaar.

Ten opzichte van 2015, toen de periodieke onderzoeken startten, is varkensvlees in de Duitse schappen ongeveer 20,5% duurder geworden. De varkensprijs van 2021 voor boeren ligt tot nu toe op gemiddeld €1,397 per kilo. De gemiddelde prijs over 2015 was €1,385. Boeren ontvingen daarmee dit jaar krap 1% meer voor hun dieren dan 6 jaar geleden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Varkensvleesmarkt hoopt op warme lente

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt in het voordeel van handelaren

Nieuws Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt komt door Pasen in beweging

Analyse Vlees & Eiwit

Vogelgrieploterij bepaalt succes op kippenvleesmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden