Shutterstock

Nieuws Biologische melk

Melk van huismerk Plus standaard biologisch

7 September 2022

Vanaf deze week biedt het Plus-huismerk voor verse zuivelproducten alleen nog biologische melk aan. De extra kosten die deze overgang met zich meebrengt, berekent de supermarkt niet aan de klant door.

In 2021 besloot de supermarkt om alleen nog de biologische variant van halve liter- en literverpakkingen van hun huismerk dagverse melk, karnemelk en yoghurt te verkopen. Vanaf deze week zullen ook de verpakkingen van anderhalf en twee liter melk alleen nog in hun biologische variant in de schappen liggen. 

Een van de grootste uitdagingen bij de transitie was om aan voldoende volume te komen, maar inmiddels is er genoeg biologische melk beschikbaar op de Nederlandse markt. "Daarom zetten we nu samen met klanten en boeren de volgende stap", schrijft Plus in een verklaring. Met het nieuwe beleid verhoogt de supermarkt het volume biologische zuivel op jaarbasis van 7,8 naar 13,6 miljoen liter. Dit komt neer op 68 miljoen glazen melk per jaar.

Uit eigen zak
Volgens de supermarkt zullen prijsverhogingen uitblijven. De extra kosten die de verandering met zich meebrengt, zegt Plus uit eigen zak te betalen. De supermarktketen geeft hiermee aan in tijden van nijpende inflatie de barrière voor biologische consumptie bij de klant weg te willen nemen. "PLUS helpt haar klanten met het ontwikkelen van een duurzamere leefstijl en moedigt hen aan om te kiezen voor producten die daarbij passen", schrijft de supermarktketen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Nieuws Inflatie

Europees kopje koffie meer dan 16 procent duurder

Nieuws Inflatie CBS

Effect voeding iets kleiner in Nederlandse inflatie

Nieuws Energie

Foodindustrie wil actie zien tegen hoge energiekosten

Opinie Han de Jong

Verschrikkelijk dat hoge inflatiecijfer, heel erg triest

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief