tanpanamanoob / Shutterstock.com

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina wil Friso toch niet afstoten

21 Juni 2022

De afgelopen maanden gonsde het van de verkoopgeruchten, maar FrieslandCampina heeft besloten om babyvoedingmerk Friso toch zelf te houden. Friso is belangrijk voor het totaal portfolio, zo motiveert de zuivelcoöperatie haar beslissing.

De business-unit Specialised Nutrition zal zich volledig focussen op de productie en vermarkting van Friso. De kernmarkten waarop gefocust gaat worden zijn: China, Griekenland, Maleisië, Mexico en Vietnam. Dit is de uitkomst van de strategische evaluatie van het merk dat FrieslandCampina eind vorig jaar aankondigde. Daarin was verkoop ook een optie. Er was wel interesse van diverse investeringspartijen, maar naar verluidt wilden die niet de vraagprijs van circa €2 miljard betalen, zo meldde Bloomberg onlangs.

FrieslandCampina meldt verder dat de ledenraad heeft ingestemd met de verkoop van diverse consumentenzuivelmerken aan Theo Müller. Dit nieuws werd vorige week als donderslag bij heldere hemel aangekondigd.

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Nieuws Overname

FrieslandCampina verkoopt Duitse divisie

Nieuws FrieslandCampina

Verkoopplannen Friso bij FrieslandCampina on hold

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief