Richard Juilliart/Shutterstock

Nieuws Zuivel

Nestlé springt bij in babypoedertekorten VS

19 Mei 2022

Nestlé sprint bij om het tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten aan te vullen. Dit gebeurt onder andere vanuit de productielocatie die het Zwitserse zuivelconcern in Nunspeet heeft. Ook vanuit Zwitserland wordt babymelkpoeder naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

De geïmporteerde babymelkpoeder wordt door Nestlé per vliegtuig naar de Verenigde Staten vervoerd. In dat land zijn grote tekorten ontstaan doordat een fabriek van de Amerikaanse fabrikant Abbott Laboratories al maanden stilligt. Dit nadat babymelkpoeder van de fabrikant werd gelieerd aan een babysterfte.

Hypo-allergene melkpoeder
De export focust voornamelijk zich op hypo-allergene melkpoeder (zonder koemelk), omdat de tekorten in de Verenigde Staten daarvan het meest nijpend zijn en dit tot maatschappelijke onrust leidt. Vanuit Nederland gaat het om melkpoeder van het merk Gerber. De melkpoeder uit Zwitserland is van het merk Alfamino.

De Amerikaanse voedselautoriteiten hebben Abbott Laboratories intussen weer groen licht gegeven om de melkpoederproductie op te starten, maar naar verwachten gaat het nog maanden duren voordat de tekorten zijn opgelost.

foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Kindervoeding

Tekort aan kindervoeding in VS kan maanden duren

Analyse Nestlé

Nestlé moet prijzen dit jaar verder verhogen

Nieuws Nestlé

Druk op Nestlé om uit Rusland te vertrekken

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief