Rokiskio suris

Nieuws Ondernemen

Fonterra verkoopt aandeel in Rokiskio Suris

24 April 2024 - Klaas van der Horst

Zuivelreus Fonterra verkoopt haar aandeel in de Litouwse zuivelonderneming Rokiskio Suris. Dat bedrijf wil dit aandeel in mei terugkopen via de Nasdaq Baltic-beurs. Fonterra blijft wel samenwerken bij de verwerking van melk.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verkoop van het aandeel van 10% in de Litouwse melkverwerker past bij de strategische heroriëntatie die Fonterra heeft ingezet.
De deelname in Rokiskio Suris dateert uit 2017, toen voor zo'n €7 miljoen een belang in het bedrijf werd genomen. In 2019 kreeg Fonterra te maken met allerlei tegenslagen en werd geconstateerd dat het bedrijf zich had overgeëxpandeerd. Daarop volgde een proces waarbij allerlei buitenlandse deelnemingen werden afgestoten, maar Rokiskio Suris bleef buiten schot. 

Nu heeft Fonterra besloten om de aandelen weer te verkopen. De verwachte verkoopprijs bedraagt bijna €8 miljoen. Algemeen directeur Dalius Trumpa van Rokiskio stelt dat de aandelen die Fonterra bezit, destijds speciaal voor dat bedrijf zijn uitgegeven. Als een andere grote onderneming ze zou willen overkopen, dan is Rokiskio volgens hem bereid daaraan mee te werken, maar op deelname van kleine partners zit het volgens hem niet te wachten. 

De gezamenlijke melkverwerking tussen Rokiskio en Fonterra blijft volgens een mededeling van het bedrijf wel overeind, omdat beide partijen daar voordeel bij hebben. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden