Rabobank

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

16 Maart 2022

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.

In de nieuwe functie gaat Rüter aan de slag met 'de verduurzaming van de landbouw wereldwijd, waar Rabobank als grote internationale food & agri-bank bij is betrokken', meldt de coöperatieve bank in een verklaring. "Ons voedselsysteem staat onder druk. We moeten meer gezond voedsel produceren voor een groeiende wereldbevolking, maar wel met meer oog voor natuur en klimaat. Ik heb veel zin met het team aan de slag te gaan om klanten te ondersteunen met de verduurzaming van de landbouw, van Nederland tot Brazilië en van de Verenigde Staten tot Australië", laat hij in de verklaring weten.

Ook de opvolger van Rüter zijn huidige functie is bekend. Rabobank heeft Aafke Keizer benoemd als 'Chief Sustainability Officer'. Ook Keizer werkt al enige tijd bij de bank en heeft verder ervaring bij FrieslandCampina, waar ze als Managing Director de werkmaatschappij Domo (onder andere kindervoeding en medische voeding) leidde. Ook werkte ze als consultant bij McKinsey. "Ik kijk ernaar uit met het team aan de slag te gaan met de volgende stappen om te versnellen op duurzaamheid. Klimaatverandering aanpakken is namelijk een kans voor bedrijven en organisaties."

Opinie Martijn Rol

Vijf duurzame trends: food onderweg naar 2030

Nieuws Mars

Klimaatneutraal zijn, dat wil Mars in 2050 bereiken

Nieuws Zuivel

Rabobank verwacht blijvend hoge zuivelprijzen

Nieuws Avocado

'Populariteit van de avocado blijft groeien'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief