Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

Verenigde Staten keurt kweekkip goed

24 November 2022 - Matthijs Bremer

De Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit (FDA) heeft hun eerste kweekvleesproduct goedgekeurd. Daarmee is de Verenigde Staten het tweede land waar kweekvlees voor commerciële doeleinden geproduceerd mag worden.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het eerste bedrijf dat aan de strenge Amerikaanse veiligheidseisen voldoet, is het Californische Upside Food. De producent hoopt hun kunstmatige kip op korte termijn op de markt te brengen. Wanneer het product echt in de schappen verschijnt, is nog niet duidelijk. Voordat de producent mag toetreden moet deze namelijk nog een tweede test van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) ondergaan. 

Singapore
Op dit moment is de verkoop van kweekvlees alleen nog in Singapore toegestaan. De stadstaat heeft als doel om 30% van hun voedsel in 2030 zelfstandig te produceren. Kweekvlees helpt hierbij omdat het productieproces minder ruimte vergt dan de gangbare veeteelt.

Onlangs kondigde twee Nederlandse bedrijven aan hun producten op korte termijn in Singapore op de markt te brengen. In een tijdspanne van slechts drie weken kondigden zowel Meatable als Mosa Meat aan samen te gaan werken met ESCO Aster, het enige bedrijf ter wereld dat al kweekvlees verkoopt.

Ecologische impact
Niet iedereen staat om het product te springen. Verschillende milieuorganisaties vragen zich namelijk af of de productie van laboratoriumkip wel een stap vooruit is. In tegenstelling tot rund- en varkensvlees komt er namelijk meer CO2 vrij tijdens het kweekproces dan bij de gangbare veehouderij.                                                                                             

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden