Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

Nederlands bedrijf dicht bij lancering kweekvlees

1 November 2022 - Matthijs Bremer

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat heeft een contract afgesloten met Esco Aster. Dit Singaporese bedrijf is op dit moment de enige commerciële producent van kweekvlees. Esca Aster helpt Mosa Meat om hun producten op de markt te brengen. Eerder deze maand kondigde de Nederlandse startup Meatable al een samenwerking met het Singaporese bedrijf aan.

Het kweekvleesbedrijf gaat de samenwerking met de partij uit Singapore aan omdat dat land leidend is in de productie van kweekvlees. Singapore is het enige land ter wereld waar consumenten al kweekvlees kunnen kopen. De vroegtijdige omarming van de technologie is onderdeel van hun '30 by 30 strategy'. Met deze strategie wil de stadstaat in 2030 minimaal 30% van het voedsel zelfstandig verbouwen. Kweekvleestechnologie kan hierbij helpen omdat het produceren van kweekvlees minder ruimte vereist dan de traditionele veehouderij.

Mosa Meat is inmiddels in staat om 80.000 hamburgers te kweken uit niets meer dan één cel van een rund. De laatste tijd zette het bedrijf grote stappen voor een commerciële uitrol van hun producten. Niet lang geleden voltooide het bedrijf een uitbreiding van hun fabriek in Maastricht. Daarnaast vervijfvoudigde de kweekvleesproducent het productieteam in de afgelopen drie maanden. Met de samenwerking zet Mosa Meat de volgende stap richting van de lancering van hun eerste commerciële product.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Nieuws Vlees & Eiwit

Frans verbod plantaardige vleesnamen uitgesteld

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden