Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

Nederlands kweekvlees in 2024 te koop

10 Oktober 2022 - Matthijs Bremer

Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable kondigt een samenwerking met de enige commerciële exploitant van kweekvlees aan. Het bedrijf heeft als doel om met de hulp van ESCO Aster in 2024 producten van varkensvlees te verkopen in verschillende restaurants in Singapore, zo schrijft het bedrijf in een persbericht.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meatable gaat de samenwerking aan om hun eerste producten op de markt te brengen. Voor de samenwerking is gekozen omdat ESCO Aster als enige bedrijf ter wereld kweekvlees aan consumenten verkoopt. De lancering vindt in Singepore plaats omdat dit het enige land ter wereld is waar kweekvlees verkocht mag worden.

Lokale productie
In 2020 keurde de Singaporese overheid als eerste een kweekvleesproduct goed voor menselijke consumptie. Het bedrijf geeft aan 'nauw met de overheid samen te werken om ervoor te zorgen dat de nieuwe producten zo snel mogelijk aan alle veiligheidsstandaarden voldoen.'

De vroegtijdige goedkeuring van kweekvlees is onderdeel van een grotere strategie van stadstaat Singapore om in 2030 30% van hun producten lokaal en milieuvriendelijk te kunnen produceren. Op dit moment wordt nog 90% van het eten dat in Singapore geconsumeerd wordt geïmporteerd. Technologie zou kunnen bijdragen aan meer zelfstandigheid, omdat met de nieuwe technologie nog maar een dierlijke cel nodig is om vlees te produceren. Daardoor is er veel minder land nodig om de hele bevolking van vlees te kunnen voorzien.

Dumplings
Meatable focust op dit moment op het produceren van varkensvlees, in het bijzonder worst en dumplings. Voor dit laatste product is gekozen omdat het aansluit op de Singaporese markt. Om te zorgen dat het product de smaak van de Singaporese consument kan bekoren, zoekt het bedrijf in de stadstaat zelf naar inspiratie. Meatable werkt volgens eigenaar Krijn de Nood bij de vervaardiging van de producten nauw samen met lokale slagers en chefs.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden