Roman Samokhin / Shutterstock.com

Nieuws Mars

Alle cacao van Mars in EU is vanaf 2023 verantwoord

4 Oktober 2022 - Max van der Heijden

De cacao die Mars inkoopt voor de fabrieken in Europa zal in 2023 100% duurzaam zijn. Dat maakte het bedrijf dinsdagmiddag bekend. M&M's, Mars, Snickers, Dove, Maltesers en Milky Way zullen vanaf dan uit 100% verantwoorde chocola bestaan.

Mars is al sinds 2018 bezig met de overstap naar 100% verantwoorde chocolade. Op die manier hoopt het bedrijf kritische kwesties aan te pakken en families die cacao telen te laten floreren, kinderen te beschermen, bossen te behouden en het inkomen van boeren te verbeteren. 

''Het bereiken van 100% verantwoorde cacao voor onze Europese fabrieken is een enorme mijlpaal voor Mars Wrigley. Cacao is essentieel voor onze wereldwijde chocolademerken en voor het levensonderhoud van naar schatting 350.000 cacaoboeren in onze toeleveringsketen. Als een van 's werelds grootste inkopers van cacao hebben wij de verantwoordelijkheid om de boeren en gemeenschappen in onze waardeketen te ondersteunen'', zegt Benjamin Guilbert, Vice President Procurement bij Mars Wrigley Europe, CIS & Turkey in een persbericht.

Wereldwijd
Mars is volgens het laatste Cocoa for Generations rapport goed op weg om tegen 2025 100% van haar cacao via het Responsible Cocoa programma in te kopen en traceerbaar te maken. Eind vorig jaar was dit nog 61%, 44% hiervan kon getraceerd worden tot aan de boerderij. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Achtergrond Grondstoffen

Hoe de cacaoketen worstelt met eerlijke marges

Analyse Grondstoffen

Aanbodtekort cacao in West-Afrika houdt aan

Analyse Grondstoffen

Veel minder cacaobonen naar havens Ivoorkust

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden