Danish Crown

Analyse Vlees & Eiwit

Danish Crown sluit opnieuw Deense slachterij

18 April 2024 - Matthijs Bremer

Danish Crown heeft een nieuwe reorganisatie van de Deense activiteiten aangekondigd. Het bedrijf heeft besloten de slachtfaciliteit in Ringsted te sluiten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarbij neemt het bedrijf afscheid van 1.200 medewerkers. Daarnaast besluit het bedrijf te investeren in drie andere slachthuizen in Horsens, Herning, Blans en Vejen. In totaal worden daar 300 nieuwe banen mee gecreëerd.

Om de efficiëntie van het bedrijf te vergroten kiest Danish Crown ervoor om de slachtingen op minder locaties te concentreren. Daarnaast kondigt het bedrijf aan om meer te focussen op bewerkt vlees. Op het moment is het bedrijf vooral actief in de export van hele onderdelen. Dat is door de zwakke afzet op de Chinese markt echter niet meer rendabel.

Patroon zet door
De reorganisatie past binnen het patroon van 2023. In dat jaar sloot het bedrijf slachtfaciliteiten in het Deense Shaeby en het Duitse Boizenbrug en schoof Danish Crown al flink wat arbeidsplaatsen door. Daarnaast ontsloeg het bedrijf 3.400 medewerkers, waarvan 3.200 in de verwerking. De ontslagronde ging samen met forse investeringen in automatisering.

De aanleiding voor de reorganisatie is de moeizame Deense varkensmarkt. Met name vorig jaar is de Deense varkensstapel fors gedaald. Het Deense slachtcijfer nam in 2023 met 18,7% af.

Agrogas
Daarnaast heeft Danish Crown sinds kort een belang genomen in AgroGas. De onderneming heeft een technologie ontwikkeld dat methaangas uit mest verbrand. Volgens het bedrijf daalt de uitstoot van varkens daarmee met 10% tot 20%.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden