Albert Heijn

Nieuws Vlees & Eiwit

What's Cooking overweegt vertrek uit vleeswaren

26 Maart 2024 - Matthijs Bremer

Het Belgische What's Cooking (vroeger Ter Beke) overweegt om de originele activiteiten te staken. Het bedrijf onderzoek namelijk de mogelijkheid om zijn vleeswaren- en charcuterie-afdeling af te stoten.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Maandag 25 maart gaf het bedrijf aan dat het de strategische opties onderzoekt om de winst van aandeelhouders te maximaliseren. Dat de afdeling ook echt verkocht wordt, is nog verre van zeker. De unit is winstgevend en maakt groei door. In totaal nam de omzet van de unit met 5% toe van €443 miljoen tot €464 miljoen.

Convience heeft de toekomst
Dat het bedrijf toch een verkoop overweegt, komt door de nog snellere groei van de afdeling bereidde voeding. Gemaksproducten vormen de snelst groeiende categorie binnen de foodsector. What's Cooking weet daar stevig van te profiteren. De omzet steeg met 9% van $339 miljoen naar $369. Dat terwijl de volumes van deze tak amper groeiden.

Het absolute topjaar voor de divisie was 2022. In dat jaar groeide de tak zelfs met 24% van €274,09 miljoen tot €338,9 miljoen. Over een periode van vijf jaar groeide de omzet van de divisie kant-en-klare maaltijden zelfs met 41,9%. De omzet van de vleeswarensectie groeide in deze periode met 'slechts' 10,5%.

Plantaardige toekomst
Daarnaast zou het mee kunnen wegen dat het bedrijf vooral groei ziet in plantaardige opties. In het meest recente jaarverslag van het bedrijf is te lezen dat het bedrijf sterke groeipotentie ziet in het bieden van meer vegetarische en veganistische opties.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden