Danish Crown

Nieuws Vlees & Eiwit

Omzetdaling biologisch valt Danish Crown nog mee

7 Juni 2023 - Matthijs Bremer

De omzet van omzet van Friland (de biologische tak van Danish Crown) valt in de eerste helft van 2023 maar liefst 13% lager uit, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. De omzet daalde van €73,69 miljoen in de tweede helft van vorig jaar tot €64,16 miljoen.  

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Danish Crown heeft ondanks de lagere omzet nog altijd vertrouwen in de biologische markt. Het Deense vleesconcern ziet ondanks de lagere omzet nog steeds toekomst in de biologische markt. Het bedrijf zal dan ook blijven investeren in het merk en de marktpositie van Friland. Al voegt de CEO van Danish Crown, Jais Valeur daar wel aan toe dat het op lange termijn van belang is dat de consument toehapt.

De CEO schrijft in het persbericht dat een lagere omzet nooit goed nieuws is, maar grosse modo valt het resultaat hem eerder mee dan tegen. Het verlies is namelijk lager dan de gemiddeld in de huidige markt. In 2022 kochten Denen gemiddeld al 27% minder vlees van biologisch gehouden varkens. De verkoop van biologisch rundvlees daalde met 26% ten opzichte van 2021. De verkoop van biologisch pluimveevlees deed het net iets beter. Toch is de daling met 20% fors.

Biologische varkensvleesprijs gedaald
Als gevolg van de gedaalde omzet heeft de coöperatie de kiloprijs voor haar varkenshouders met 45 cent verlaagd. In totaal daalde de prijs van biologisch varkensvlees van €3,46 tot €3,01. Biologische rundveehouders zagen hun prijs wel licht stijgen. In het begin van 2023 ontvingen biologische vleesveehouders nog €3,97 voor een kilo rundvlees. Eind mei was de prijs met 15 cent gestegen tot €4,08.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden