Shutterstock

Nieuws Snacks

Corona zorgt voor opleving in snoepconsumptie

7 Juni 2021

Nederlanders hebben gedurende de coronacrisis flink meer gesnoept. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van ABN Amro. De bank analyseerde de cijfers van supermarkten, drogisterijen en pompstations. Vooral chocola, winegums en drop waren in trek. En de verwachting is dat de snoepconsumptie komende tijd alleen maar toeneemt, met onder meer de Olympische Spelen en EK-voetbal in aantocht.

De omzet van chocola groeide afgelopen jaar met 7% en in porties gaat het om een plus van 4%. Daarnaast steeg de omzet van suikerwaren (denk aan drop, winegums en zure matten) met 6%. In die categorie steeg het aantal stuks met 2%. En de cijfers van de 'echte' chocoladezaken zijn hier niet in meegenomen. De kans is dus groot dat het cijfer nog vele malen hoger ligt, gezien deze zaken afgelopen jaren ongekende drukte ervaarden. Dat meldt NOS. Veel van deze winkels weten al een jaar niet wat ze meemaken. Er zijn omzetstijgingen zichtbaar tot wel 50%.

Persoonlijke verzorging op achtergrond
De omzet van mint en kauwgom daalde daarentegen met respectievelijk 9% en 10%. In de eerste vier maanden van het jaar is zelfs een daling van 14% zichtbaar in de mintjes. Dat is wel te verklaren. Door de coronacrisis hebben we minder sociale contacten en dus wordt onze persoonlijke verzorging minder belangrijk. De verwachting is dat deze cijfers weer normaliseren naarmate de maatregelen worden ingetrokken.

Over de eerste vier maanden van dit jaar lagen de groeipercentages van snoep en chocola wel nog hoger. Voor beiden wordt een plus van 9% genoteerd. En de onderzoekers verwachten, met onder andere de Olympische Spelen en het EK-voetbal in aantocht, dat de cijfers ook komende maanden hoog blijven.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Snacks

We dineren eerder, dus we snacken 's avonds meer

Nieuws Belastingschuld

Hoogste schuld bij hotels, druk grootst bij cateraar

Nieuws Food

Coronacrisis zorgt voor tweedeling in foodsector

Achtergrond Coronacrisis

Hoe hard zijn tankshops getroffen door corona?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief