Coronacrisis

supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Grondstofkosten

Hoge voedselprijs leidt tot faillissementen in luxe food

Een gemiddeld gezin gaat per maand circa €100 meer aan voedsel uitgeven, nu de voedselprijzen stijgen door inflatie en oplopende grondstofkosten. Niet alleen voedsel, maar ook andere typische huishoudproducten als waspoeder en hondenvoer dragen bij een de forse kostenstijging voor een gemiddeld gezin. 
21 Juni 2022

Marktflits Foodcommodities

Grondstofkoersen omlaag door nieuwe lockdown

De lockdown in Shanghai zorgt voor een schrikreactie op de grondstofmarkten. Marktredacteur Wouter Baan praat je in één minuut bij over de laatste ontwikkelingen. 
29 Maart 2022
brood

Nieuws Coronacrisis

Bakker weet consument wél aan zich te binden

De coronapandemie heeft niet alleen in een flinke omzetstijging bij de supermarkten geresulteerd, maar ook de speciaalzaken werden flink meer bezocht. De bakker is echter de enige die de consument ook écht aan zich heeft weten te binden. Dat meldt NU.nl, op basis van cijfers van marktbureau GfK.
25 Maart 2022
Cacao

Achtergrond Cacao

'Nog te vroeg om effect oorlog op cacao te bepalen'

Tot nu toe reageert de markt voor cacao het minst zwaar op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, in vergelijking tot andere foodcommodities. Geen vreemde gewaarwording, want ook in de recessie van 2008 en gedurende de coronapandemie duurde het relatief lang voordat de markt een richting koos.
16 Maart 2022
Zwanenberg

Nieuws Zwanenberg Food Group

Struik-fabriek sluit om enorme kostenstijgingen

Zwanenberg Food Group sluit volgend jaar de fabriek in Voorthuizen. De productielijnen voor soep en knakworst in Oss worden uitgebreid. Het bedrijf wordt geconfronteerd met enorme kostenstijgingen in de hele keten en verwacht deze niet volledig aan afnemers te kunnen doorberekenen.
10 Maart 2022
horeca

Nieuws Horeca

Horeca ziet wederom daling in omzet

De omzet van de horecasector daalde in het vierde kwartaal met 18,5%, in vergelijking tot één kwartaal eerder. Wordt het afgelopen jaar vergeleken met het tijdperk voor de coronapandemie, dan is een omzetdaling van maar liefst 25% zichtbaar.
1 Maart 2022
geld balans inflatie

Opinie Nadia Menkveld

Ondernemers gaan geen doorsnee jaar tegemoet

Nu de samenleving weer open gaat, zal de consumptie van voeding en dranken voor een deel normaliseren. Toch gaan ondernemers in de foodsector niet een doorsnee jaar tegemoet, want nieuwe problemen dienen zich aan. Hoge productiekosten, arbeidsschaarste en inflatie zetten de sector op scherp.
28 Februari 2022
Kraft Heinz

Nieuws Kraft Heinz

Kraft Heinz verhoogt prijs en zit in coronaswitch

Foodgigant Kraft Heinz heeft 16 februari dalende omzet- en winstcijfers gemeld over het vierde kwartaal van het boekjaar 2021. De beurskoers ging wel omhoog. Beleggers hebben vertrouwen in de koers van Kraft Heinz, dat succesvol prijsverhogingen heeft doorgevoerd in het afgelopen kwartaal.
17 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief