Coronacrisis

Kraft Heinz

Nieuws Kraft Heinz

Kraft Heinz verhoogt prijs en zit in coronaswitch

Foodgigant Kraft Heinz heeft 16 februari dalende omzet- en winstcijfers gemeld over het vierde kwartaal van het boekjaar 2021. De beurskoers ging wel omhoog. Beleggers hebben vertrouwen in de koers van Kraft Heinz, dat succesvol prijsverhogingen heeft doorgevoerd in het afgelopen kwartaal.
17 Februari 2022
Yorick van Baarsel New Fork

Interview New Fork

'Personeelstekort houdt voorlopig nog aan'

Horeca- en cateringbedrijven hebben de afgelopen twee jaar flink wat voor de kiezen gekregen. Meegaan met en inspelen op ontwikkelingen is volgens Yorick van Baarsel van New Fork belangrijk om te overleven. “Je moet aan de slag met data en informatie én met automatisering. Voorlopig houdt de krapte op de arbeidsmarkt nog wel aan.”
16 Februari 2022
Starbucks Coffee

Analyse Kwartaalcijfers

Inflatie en arbeid de uitdagingen voor Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft last van de uitdagingen die coronapandemie met zich meebrengt. Het concern moet de inflatie zien te beteugelen, kampt met logistieke problemen in de bevoorrading en ziet de loonkosten op een moeilijke arbeidsmarkt oplopen.
3 Februari 2022
export haven Rotterdam Scheepvaart

Nieuws Food

'Houd inzicht en laat je niet verrassen'

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie kampen met flink wat uitdagingen. Het merendeel wordt veroorzaakt door de coronapandemie. Denk aan logistieke verstoringen, hoge grondstofkosten, problemen in de toeleveringsketen en de gestegen inflatie. Bart de Ruiter en Joost Derks geven in een webinar een aantal tips en tricks om deze uitdagingen het hoofd te bieden.
26 Januari 2022
euro valuta Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Hoog ziekteverzuim in voedingsindustrie

Vlaamse en Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met fors personeelsuitval door de coronapandemie. Het is steeds complexer om productielijnen bemand te krijgen en in sommige sectoren leidt het tekort al tot uitval van de productie. Fevia, de Vlaamse federatie van de voedingsmiddelenindustrie, meldt dat inmiddels 8,5% van het personeel zich ziek meldt.
25 Januari 2022
supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Coronacrisis

Steeds meer lege schappen in Verenigde Staten

De grote vraag naar voedingsmiddelen in combinatie met stijgende vrachtkosten en arbeidstekorten – onder andere door de omikronvariant van het coronavirus – zorgen opnieuw voor tekorten in de Amerikaanse supermarkten. Volgens insiders wordt komende vier tot zes weken ook geen verlichting verwacht.
21 Januari 2022
Starbucks Coffee

Achtergrond Starbucks

Coronacrisis houdt koers van Starbucks in macht

De coronapandemie leeft wereldwijd opnieuw op, zo lijkt het als gekeken wordt naar de huidige besmettingscijfers. Slecht nieuws voor horecagelegenheden, waaronder Starbucks. Hoewel de resultaten over het afgelopen jaar buitengewoon goed waren, trapt de keten dit nieuwe jaar af met meer onzekerheden dan kansen. En dat heeft gevolgen voor de beurskoers van de Amerikaanse koffieketen.
13 Januari 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Coronavirus

'Voedseltekort dreigt door coronagolf in Australië'

Australië heeft – net als veel andere landen – moeite om de omikronvariant van het coronavirus de baas te zijn. Inmiddels wordt ook de vleesindustrie zwaar getroffen, waardoor verschillende verwerkingsbedrijven de deuren tijdelijk moeten sluiten. Vertegenwoordigers uit de sector vrezen voor een voedseltekort als de overheid geen actie onderneemt.
10 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox