Kwartaalcijfers

Beyond Meat

Nieuws Kwartaalcijfers

Beyond Meat ziet verlies opnieuw oplopen

Beyond Meat heeft in het eerste kwartaal een aanzienlijk groter verlies geleden dan verwacht. De expansiedrift van het bedrijf dat vleesalternatieven produceert, heeft een flinke hap uit de kortetermijnresultaten genomen.
12 Mei 2022
zalm

Nieuws Kwartaalcijfers

Mowi profiteert flink van gestegen zalmprijs

Mowi heeft over het eerste kwartaal een recordomzet gerealiseerd van €1,1 miljard. Het geoogste volume komt uit op 96.600 ton. Opvallend is dat dit fors minder is dan één jaar eerder. Dat het resultaat toch stijgt, heeft alles te maken met de hoge zalmprijzen.
11 Mei 2022
brazilie Brasil Foods BRF

Nieuws Kwartaalcijfers

Inflatie en kosten: winst Brasil Foods verdampt

Vleesverwerkingsbedrijf Brasil Foods heeft het eerste kwartaal een beduidend lager resultaat geboekt dan in één jaar eerder. Wereldwijde inflatie en kostenstijgingen zijn hier, volgens het bedrijf, debet aan.
9 Mei 2022
Royal A-ware Glanbia

Nieuws Kwartaalcijfers

Glanbia profiteert van prijsverhogingen

Voedingsmiddelenconcern Glanbia heeft in het eerste kwartaal een omzetgroei van 25% gerealiseerd. Van die groei kwam 7% voor rekening van volumegroei. De rest werd veroorzaakt door prijsverhogingen.
6 Mei 2022
logistiek Maersk

Analyse Containerprijzen

Maersk profiteert volop van hoge containerprijzen

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee is deze week met 0,5% gedaald. Al ligt de prijs nog altijd 41,2% hoger dan vorig jaar. Die hoge containerprijzen zijn niet voor iedereen nadelig. Containergigant Maersk profiteert er volop van, zo blijkt ook uit de kwartaalcijfers.
6 Mei 2022
Kelloggs

Nieuws Kwartaalcijfers

Kellogg Company ziet zowel winst als omzet stijgen

The Kellogg Company heeft over het eerste kwartaal zowel een hogere winst als omzet gerealiseerd. De producent van ontbijtgranen wijdt de groei aan een combinatie van doorgevoerde prijsverhogingen en een stabiele vraag.
5 Mei 2022
bier AB InBev Jupiler

Nieuws Kwartaalcijfers

AB InBev ziet vertrek uit Rusland terug in winst

De keuze voor een versnelde digitale transformatie heeft goed uitgepakt voor AB InBev. Over het eerste kwartaal heeft het concern een omzetstijging gerealiseerd van 11,1%. De winst daalde daarentegen flink. Het vertrek uit Rusland ligt daar grotendeels aan ten grondslag.   
5 Mei 2022
Oatly Plantaardig eiwit

Nieuws Kwartaalcijfers

Extra aanbod bezorgt Oatly stevige omzetgroei

Oatly heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van $166,2 miljoen gerealiseerd, een stijging van 18,6% in vergelijking met dezelfde periode één jaar eerder. Tegelijkertijd lijdt de brutowinst van Oatly sterk onder de gestegen grondstofkosten, logistieke uitdagingen en hoge energiekosten.
4 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief