trabantos / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Kellogg Company ziet zowel winst als omzet stijgen

5 Mei 2022 - Kimberly Bakker

The Kellogg Company heeft over het eerste kwartaal zowel een hogere winst als omzet gerealiseerd. De producent van ontbijtgranen wijdt de groei aan een combinatie van doorgevoerde prijsverhogingen en een stabiele vraag.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omzet van Kellogg Company steeg het afgelopen kwartaal met 2,5% tot $3,67 miljard. Eén jaar eerder werd in hetzelfde kwartaal een omzet van $3,58 miljard gerealiseerd. De winst nam daarnaast toe van $368 miljoen naar $422 miljoen. De winst per aandeel komt uit op $1,23. Dat is meer dan waar analisten rekening mee hadden gehouden. Zij rekenden met een winst per aandeel van $0,93. Het is eveneens meer dan afgelopen jaar. Toen werd in het eerste kwartaal een winst per aandeel van $1,07 gerealiseerd. De groei wordt verklaard door een sterke vraag van de consument en doorgevoerde prijsverhogingen.

De grootste groei werd behaald in de regio 'AMEA': Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika. De omzet steeg in die regio met 12% tot $718 miljoen. In Latijns-Amerika was sprake van een groei van 8% tot $256 miljoen en in Europa maakte The Kellogg Company 2% meer winst tot $589 miljoen. Alleen op de thuismarkt werd verlies geleden. In de regio 'Noord-Amerika' daalde de omzet met 1% tot $2,1 miljard. Die daling wordt verklaard door de stakingen van afgelopen jaar en de beperkte graanvoorraad. Toch is CEO Steve Cahillane meer dan tevreden. "De kracht van onze portefeuille is duidelijk, aangezien we het verlies in Noord-Amerika én de kostenstijgingen hebben kunnen compenseren."

Verwachtingen omhoog bijgesteld
Dat de resultaten beter zijn dan verwacht, is voor het management ook reden om de verwachtingen voor de rest van het jaar bij te stellen. De Kellogg Company verwacht voor heel het jaar een omzetgroei van 4%. Eerder ging het bedrijf nog uit van een groei van 3%. De winst neemt waarschijnlijk met 1% tot 2% toe. Datzelfde wordt verwacht voor de winst per aandeel. "Ook al zijn onze vooruitzichten verslechterd, met het oog op de hoge kosteninflatie en de situatie in Oekraïne", schrijft Cahillane in het kwartaalrapport. Dit wordt onderschreven door analisten. Die verwachten dat de vraag naar de (relatief dure) producten van Kellogg's later in het jaar afneemt als gevolg van de inflatie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden