Tada Images / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Beyond Meat ziet verlies opnieuw oplopen

12 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Beyond Meat heeft in het eerste kwartaal een aanzienlijk groter verlies geleden dan verwacht. De expansiedrift van het bedrijf dat vleesalternatieven produceert, heeft een flinke hap uit de kortetermijnresultaten genomen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Beyond Meat heeft het totaal verkochte volume in het eerste kwartaal flink opgevoerd (+12,4%). De omzet steeg daarentegen maar beperkt, met 1,2% tot $109,5 miljoen. Dit komt deels doordat de producent de verkoopprijzen naar beneden heeft bijgesteld. De omzet lag ook lager dan vooraf door analisten voorzien. Zij raamden de omzet over het eerste kwartaal van dit jaar op $112,3 miljoen.

Omzet stijging vooral gerealiseerd op thuismarkt
Dat de omzet toch is gestegen, kwam vooral door sterkere resultaten op de Amerikaanse thuismarkt: +4%. De lancering van 'Jerky', dat in samenwerking met PepsiCo is gerealiseerd, ligt ten grondslag aan die stijging. De afzet van een aantal andere producten liep wel terug. Op de 'overige markten' kromp de omzet met 6,2%, al gaf Beyond Meat aan dat het op deze markten wel meer volume heeft verkocht. De omzet in de Verenigde Staten bedroeg krap $84 miljoen, op buitenlandse markten zo'n $26 miljoen.

Het operationele verlies over het eerste kwartaal verviervoudigde bijna tot $97,6 miljoen. Beyond Meat gaf in een toelichting aan dat de introductie van de nieuwe 'Jerky'-producten een flinke hap uit het resultaat heeft genomen. Het productieproces van deze lijn is relatief duur. De kosten vallen volgens Beyond Meat, met het optimaliseren van het proces, in de tweede helft van het jaar wat lager uit.

Stabiele omzetverwachtingen
De producent van vleesalternatieven houdt in de verwachtingen voor de rest van het jaar vast aan de eerder gestelde verwachtingen en voorziet een omzet tussen $560 miljoen en $620 miljoen, een stijging van 21% tot 33% in vergelijking tot één jaar eerder. Wel geeft Beyond Meat aan dat de markten waarin het bedrijf actief is, kampen met flinke onzekerheden. Het noemt de macro-economische omstandigheden, de inflatie, de stijgende rentes, het coronavirus, de arbeidskrapte en de logistieke onderbrekingen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden