Bedrijfsnieuws Carlsberg

Carlsberg

Nieuws Bedrijven

Danone en Carlsberg onder controle Kremlin

De Russische overheid heeft de controle overgenomen bij de Russische tak van zowel het Franse zuivelconcern Danone als de Deense bierbrouwer Carlsberg. Beide bedrijven tekenden vorige maand een koopovereenkomst om de Russische activiteiten van de hand te doen en waren in afwachting van toestemming van de Russische autoriteiten. Volgens Carlsberg is de verkoop nu 'hoogst onzeker'.
17 Juli 2023
Carlsberg

Achtergrond Bedrijven

Rusland verlaten blijkt voor foodconcerns moeilijk

Carlsberg zette na de Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 in maart zijn Russische activiteiten al in de etalage. Bijna een jaar later is het de Deense bierbrouwer nog steeds niet gelukt om uit Rusland te vertrekken, al is dat volgens de onderneming nu echt een kwestie van maanden. Carlsberg is niet het enige foodconcern dat aankondigde Rusland de rug toe te keren, maar daar nog steeds actief is.
14 Februari 2023
bier Boerenbusiness

Analyse Bierconsumptie

Brouwers bezorgd over Europese bierconsumptie

Bierbrouwers Heineken, AB InBev en Carlsberg presteerden vorige week hun cijfers voor het derde kwartaal van 2022. En de brouwers profiteren volop van het einde van de pandemie, maar toch zijn er zorgen. Met name Heineken en Carlsberg maken zich zorgen over Europa.
1 November 2022
Bunge

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Bunge, Kraft Heinz, Heineken, Carlsberg

Veel bedrijven publiceren momenteel hun kwartaalcijfers. De berichten daarover verschijnen in de loop van de dag op deze pagina. Voor vandaag worden onder meer cijfers van Heineken, Kraft Heinz en Bunge verwacht. 
26 Oktober 2022
Carlsberg

Nieuws Kwartaalcijfers

Bittere nasmaak aan puik resultaat Carlsberg

Vanwege het loslaten van de coronamaatregelen in veel landen zag Carlsberg de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar flink oplopen. Het effect van de oorlog in Oekraïne was nog beperkt, maar de bierbrouwer heeft wel een winstwaarschuwing voor 2022 uitgesproken.
29 April 2022
Carlsberg

Analyse Carlsberg

Lagere winstverwachting Carlsberg door oorlog

Carlsberg Group verwacht dat de ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland de financiële resultaten over 2022 negatief gaan beïnvloeden. Daarom liet het bedrijf woensdag 9 maart de winstverwachtingen los die het in februari bij de presentatie van de jaarcijfers gaf.
14 Maart 2022
Carlsberg

Analyse Carlsberg

Carlsberg bevindt zich in een positieve flow

Carlsberg bevindt zich in een opwaartse spiraal op de beurs. De aandelen van het Deense bedrijf ging begin december omlaag, als gevolg van onzekerheid rond de omikronvariant, maar ook doordat het aankondigde brouwerij London Fields Brewery te sluiten. Afgelopen week kroop het aandeel van de biergigant weer omhoog.  
20 December 2021
Carlsberg

Nieuws Halfjaarcijfers

Carlsberg ziet bierverkoop weer flink stijgen

De Deense brouwerij Carlsberg heeft afgelopen halfjaar boven verwachting goed gepresteerd. Het bedrijf heeft meer bier verkocht dan in dezelfde periode voor de coronacrisis. Reden om de winstverwachting voor dit jaar naar boven bij te stellen.
18 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden