Eetbare olie

Soja-olie

Analyse Grondstoffen

Sojaolie in trek voor biobrandstof, prijs daalt

De prijs van sojaolie blijft de laatste maanden onder druk staan, ondanks een toenemende vraag. Deze vraag komt evenwel vooral van de markt voor biobrandstoffen, waar sojaolie moet concurreren met onder meer koolzaadolie.
6 November 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfoliemarkt blijft gespannen

De prijs van olijfolie is vergeleken met een maand geleden nu licht afgezwakt, maar de markt blijft gespannen. Het aantal landen met een exportverbod is toegenomen, het aanbod blijft krap.
23 Oktober 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Royale oogst maakt zonnebloemolie goedkoop

Een grote beschikbaarheid van zonnebloemolie in zowel Rusland, Oekraïne en Europa zet de prijzen onder druk en duwt op sommige markten ook palmolie in het defensief. Voor kopers is het dit jaar bijna een omgekeerde situatie aan die van vorig jaar, signaleren diverse marktkenners.
16 Oktober 2023
Soja-olie

Analyse eetbare olie

Sojaolie blijft achter bij marktherstel

De prijzen van de meeste eetbare oliën hebben de prijsstijgingen bij minerale olie gevolgd na de aanval op Israël van afgelopen weekeinde. Sojaolie doet evenwel nog niet mee, niet op de beurs in Chicago en niet in China.
11 Oktober 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Europese raapzaadoogst hoger dan verwacht

De prijs van raapzaadolie in Rotterdam is de afgelopen periode licht gedaald, zo blijkt uit data in handen van Thomson Reuters. De Europese raapzaadoogst ligt namelijk hoger dan verwacht.
2 Oktober 2023
zonnebloempitten

Nieuws Grondstoffen

Bulgarije beperkt import zonnebloempitten

Bulgarije heeft de import van zonnebloempitten uit Oekraïne aan banden gelegd en bezwijkt daarmee onder druk van de eigen boeren. Dat maakte Premier Mykola Denkov eerder deze week.
22 September 2023
zonnebloemolie

Analyse Grondstoffen

Prijs zonnebloemolie naar laagste punt in 3 jaar

Zonnebloemolie is de laatste weken aanzienlijk verder in prijs gedaald. Het is bijna €100 per ton goedkoper dan palmolie, de andere 'prijsvechter' onder de eetbare olies. Productie en aanbod van zonnebloemolie zijn dan ook ruim voldoende.
18 September 2023
Koolzaadolie

Analyse Grondstoffen

Prijs koolzaadolie in stabieler vaarwater

De prijs voor koolzaadolie voor humaan gebruik is de laatste maand relatief stabiel gebleven. Dit geldt in ieder geval voor het product zoals dat in Rotterdam wordt verhandeld. De markt lijkt ook verder redelijk stabiel te blijven, al valt de oogst in sommige landen iets tegen.
4 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden