Koffieprijzen

china tarwe

Markt Starter Grondstoffen

Verenigde Staten verkoopt zeer veel tarwe aan China

Een recordverkoop tarwe aan China stuwt de prijs hoger, in Brazilië wordt vol verwachting naar de lucht gekeken. Ondanks de kou krimpt de gasvoorraad nauwelijks en hoewel de OPEC+ d productie verlaagt, daalt de olieprijs. Dit is de Markt Starter van 5 december 2023.
Vandaag 07:12 uur
FrieslandCampina soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Goed weer resulteert in lagere sojaprijzen

Verbeterde exportvooruitzichten stuwden de tarweprijs hoger. Soja daalt door goede weersverwachtingen, ook suiker en koffie zijn goedkoper. Dit is de Markt Starter van 4 december 2023.
Gisteren 07:28 uur
suikerriet

Markt Starter Grondstoffen

Regenval in Brazilië kan verlichting bieden

De granenprijzen stijgen en de droogte in Brazilië blijft een belangrijke rol spelen. In het Latijns-Amerikaanse land lijkt regenval op komst. Die verwachting zorgde ervoor dat de koffiekoers daalde. De suikerkoersen sloten tot slot lager door een hogere productieschatting. Dit is de Markt Starter van 30 november 2023.
Donderdag 08:11 uur
koffiebonen

Analyse Grondstoffen

Robustakoffie goedkoper, oogst verloopt goed

De arabicaprijs is afgelopen week scherp gestegen, de robustakoffie wordt daarentegen goedkoper. In Brazilië bracht regen niet de gewenste verlichting. In Vietnam gaat de robustaoogst z'n gangetje. 
Woensdag 17:00 uur
soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Grondstoffenkoersen door hitte en koude bevangen

Het is heet in Zuid-Amerika en dat heeft impact op de grondstoffenkoersen. Ondanks de kou in Europa blijven de gasprijzen dalen. De olieprijs zit in de lift, onder meer door een storm op de Zwarte Zee. Dit is de Markt Starter van 29 november 2023.
Woensdag 07:21 uur
koffiebonen

Markt Starter Grondstoffen

Koffie en suiker winnen, soja en tarwe verliezen

De tarweprijs daalde scherp en ook soja werd goedkoper, hoewel het inzaaien in Brazilië traag verloopt. De Braziliaanse suikerproductie zit in de lift en de koffievoorraden zijn nog steeds krap. Dit is de Markt Starter van 28 november 2023.
28 November 2023
soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Argentijnse boeren houden soja na verkiezingen vast

De Australische tarweoogst valt lager uit, Argentijnse boeren houden soja op zak, in Vietnam daalt de koffieoogst en de energieprijzen dalen. Dit is de Markt Starter van maandag 27 november 2023.
27 November 2023
Kalkoen Thanksgiving

Markt Starter Grondstoffen

Thanksgiving brengt rust op grondstoffenmarkt

Thanksgiving heeft voor een rustige dag gezorgd op de grondstoffenmarkt. In Londen daalde de robustakoers scherp en zat suiker in de lift. De gasprijs steeg door de komst van kouder weer naar Europa. Dit is de Markt Starter van 24 november 2023.
24 November 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox