Koffieprijzen

koffie

Analyse Koffie

Colombia en Brazilië: lagere koffie-oogst verwacht

De koersdaling van de arabicaprijs is eindelijk voorbij. Nadat de prijs afgelopen vrijdag het laagste punt sinds 9 juli 2021 bereikte, begon deze begin van de week weer te stijgen.
Woensdag 15:30 uur
suiker limako

Trend Markt Starter

Meeste grondstofprijzen hoger, suiker gedaald

Het lijkt erop dat Europese graanhandelaren hopen te profiteren van de lage prijzen. Aan de andere kant van de wereld zijn er zorgen over droogte en daalt de suikerprijs na weken van stijging. Dit is de Markt Starter voor dinsdag 22 november 2022. 
Dinsdag 06:39 uur
David Klingen

Interview Startup

Het ruikt en smaakt naar koffie, maar het is het niet

Koffie zonder koffie, het klinkt als een tegenstrijdigheid. Bij Northern Wonder is dat precies het product. Alle voordelen van koffie zonder de nadelen. Dat is de pitch voor hun nieuwe product. Foodbusiness ging in gesprek met oprichter David Klingen, over koffie zonder koffie.
18 November 2022
koffie

Analyse Grondstoffen

Koffie goedkoper door hoge verwachtingen

De koersdaling van arabica blijft zich doorzetten. Dinsdag sloot de prijs op het laagste punt sinds 19 juli 2021. Signalen wijzen erop dat deze daling voorlopig nog niet voorbij is.
16 November 2022
koffie

Analyse Grondstoffen

Lage koffieprijzen door hoge verwachtingen

De koffieprijzen bereikten dinsdag het laagste punt sinds 20 juli 2021. Opnieuw zijn verwachtingen voor een goede oogst in 2023 een belangrijke oorzaak voor de lage prijzen voor de koffie die nu al geoogst is. 
9 November 2022
koffie

Analyse Grondstoffen

Koersval koffie zet door door marktgedrag boer

Op de markt van koffiebonen is de koersval van de arabicaprijs afgelopen week doorgegaan. Alleen maandag opende de notering iets hoger. De dalende tendens op de koffiemarkt wordt onder meer veroorzaakt door de goede vooruitzichten op de oogst van 2023 en zorgen over de vraag naar basisgoederen.
2 November 2022
koffie

Nieuws Grondstoffen

Langetermijndenken overheerst op koffiemarkt

De arabicaprijs heeft dinsdag het laagste punt bereikt sinds 23 september 2021. Ook de robustaprijs daalde en die bereikte het laagste punt sinds 15 juli 2022. 
26 Oktober 2022
koffie

Analyse Grondstoffen

Koffieprijs daalt hard door beperkte vraag

De prijs van de arabicabonen op de ICE is de afgelopen week hard gedaald en bereikte dinsdag het laagste punt sinds 14 juli en het een na laagste punt in een jaar tijd. 
19 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief