Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Rode cijfers op markten grondstoffen, op tarwe na

7 December 2023 - Max van der Heijden

China krijgt geen genoeg van Amerikaanse tarwe, de suikerprijs maakt een duikvlucht dankzij goede oogstprognoses in Brazilië. Weersverwachtingen blijven de sojakoers domineren en de olieprijs blijft dalen. Dit is de Markt Starter van donderdag 7 december 2023.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijs op de Matif is woensdag gestegen, op de CBoT daalde de prijs. Voor de derde keer op rij kocht China Amerikaanse tarwe. Sinds maandag is er 1 miljoen ton tarwe ingeboekt voor transport naar China vanuit de VS.

Soja
De sojabonenkoers is woensdag lager gesloten. Voorspelde regen in Zuid-Amerika zorgt ervoor dat er minder droogte gerelateerde stress is. 

Suiker
De suikerprijzen zijn woensdag scherp gedaald. Signalen dat de suikervoorraden minder krap zijn dan verwacht wakkerden een uitverkoop op de suikermarkt aan. 

Koffiebonen
De koffieprijzen zijn woensdag gedaald. De internationale koffie-organisatie voorspeld voor seizoen 2023/24 een 5,8% grotere koffieproductie wereldwijd.

Palmolie
De palmoliekoersen in Maleisië zijn woensdag lager gesloten. De koersen bereikten het laagste punt in meer dan vier weken tijd door zwakke rivaliserende koersen. 

Aardgas
De TTF-gasprijs is woensdag zeer licht gestegen, maar nog altijd laag door lage vraag en stabiele gasvoorraden. 

Brent-olie
De Brent-olieprijs is woensdag wederom gedaald. De Amerikaanse benzine voorraden groeiden met 5,4 miljoen vaten vorige week. De sterkste groei in 9 weken tijd. En veel groter dan voorspeld.

Euro/dollar
De euro/dollarkoers daalde woensdag en bereikte het laagste punt in 3 weken tijd. De euro stond onder druk door zwakker dan verwachte retailverkopen in de Eurozone in Europa. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden