Tarweprijs

tarweveld tarwe - agri tarwe

Analyse Grondstoffen

Prijzen oude en nieuwe oogst lopen verder uiteen

Handelaren op de Matif geven tegenstrijdige signalen af. Het laatste contract van de oogst 2023 kan geen potten breken terwijl de contracten voor oogst 2024 de weg omhoog hebben gevonden. In de VS zijn er wat zorgen over de vraag naar maïs.
Vandaag 12:30 uur
akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstoffen

Europese opbrengstraming blijft bovengemiddeld

In de nieuwe opbrengstraming voor granen van het JRC (het wetenschappelijk bureau van de Europese Commissie) is de natte herfst en winter nauwelijks terug te zien. Opmerkelijk omdat in het Mars Bulletin wel aan de bel getrokken wordt over schade in de wintergranen in Noordwest-Europa door de natte herfst en winter. In Amerika zijn spelers op de tarwemarkt juist in de ban van droogte in de wheatbelt.
Gisteren 12:30 uur
droogte wintertarwe

Analyse Grondstoffen

Tarwemarkt zet stap omhoog door droogte

Het was vooral in tarwe onrustig op de termijnmarkten afgelopen handelssessie. De matige stand van wintergranen in de Europese Unie maakt tot nu toe weinig indruk op de markt. Berichten over droogte in Rusland en de VS maken een andere dynamiek op de markt los, lijkt het haast wel..
Eergisteren 12:15 uur
tarwe - agri graan - agri

Marktupdate Granen

Granenmarkt raakt in de ban van weerberichten

Altijd wat en zelden wat goeds kunnen we onderhand wel zeggen van de weerberichten. Waar we in Nederland en eigenlijke heel Noordwest-Europa met smart zitten te wachten op een droge periode zou de Amerikaanse akkerbouwer juist wat regen goed kunnen gebruiken. De granenmarkt bleef lange tijd ongevoelig voor de groeiomstandigheden, maar daar lijkt verandering in te komen. 
Maandag 12:00 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Natte herfst doet Frans graanareaal krimpen

Het blijft nat in Europa. Daar heeft de Europese graanteelt last van. Na Duitsland kwomt nu ook Frankrijk met weinig bemoedigende areaalcijfers naar buiten. Oekraïne komt ook met een vooruitblik op de komende graanoogst. In Brazilië is de soja bijna geoogst. Telers kiezen daar dit seizoen voor een andere manier van verkopen.
Vrijdag 13:00 uur
korrelmais

Analyse Grondstoffen

Grote zorgen over de maïsoogst in Argentinië

In Europa was er weinig beweging op de tarwemarkt. Dat was in de VS, waar het weerbericht voor rumoer zorgde, wel anders. In Argentinië zijn er grote zorgen over de maïsoogst. Een bacterieziekte dreigt de opbrengst te decimeren.
18 April 2024
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Zwarte Zee-tarwe maakt een pas op de plaats

Het blijft nat in Europa. Het Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) uit het Verenigd Koninkrijk verwacht daarom dat het VK meer tarwe zal moeten importeren. In het Zwarte Zeegebied maakt de tarweprijs een pas op de plaats. Kazachstan maakte bekend het importverbod voor tarwe met een halfjaar te verlengen. In Amerika gaat het nieuwe groeiseizoen van maïs en soja redelijk voorspoedig van start. Er zijn daar wel zorgen over de tarwe op de zuidelijke prairies.
16 April 2024
tarwe graanopslag

Marktupdate Granen

Oogstprognoses voor Zuid-Amerika lopen uit de pas

De Amerikaanse granenmarkt lijkt haast wel gevoeliger voor de weerberichten dan de Europese. Met het aanhoudende natte weer in Europa en een redelijk goede start van het groeiseizoen in de VS zou je dat andersom verwachten. Het Wasde-rapport van afgelopen week ijlt ook nog na. Met de opbrengstprognoses voor Zuid-Amerika slaat het USDA de plank mis volgens verschillende analisten.
15 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden