Tarweprijs

graan tarwe graankorrels maaltarwe

Analyse Grondstoffen

Zet de daling van de tarweprijs verder door?

De tarwenotering hebben de afgelopen handelssessie weer een stapje terug gedaan. De prijzen op zowel de Matif als de CBoT zijn naar het laagte niveau sinds eind februari gedaald. De technische indicatoren wijzen erop de een verder daling in het verschiet ligt. Maar een markt laat zich niet voorspellen en verschillende analisten zien tekenen voor een einde van de prijsdaling.
Gisteren 13:00 uur
graan tarwe voeranalyse

Analyse Granen & Grondstof

De tarwenoteringen houden dalende trend vast

De tarwekoers op zowel de Matif als de CBoT hebben de laagste stand sinds 1 maart bereikt. Voor een deel past dat in het seizoenpatroon. Tijdens de oogst staat de markt doorgaans op het laagste punt. Maar de markt schudt ook de zorgen over aanvoer problemen uit de Zwarte Zee van zich af. Daar komen dan weer wel twijfels over de economische groei voor terug.
Vrijdag 13:00 uur
inflatie

Analyse Grondstoffen

Adempauze foodinflatie door graan en palmolie

De mondiale markt van agrarische grondstoffen lijkt op adem te komen na maanden van oplopende noteringen. De vooruitzichten lijken te verbeteren, nu handelaren meer vertrouwen krijgen in het beschikbaar komen van grotere volumes in de markt.
Donderdag 12:00 uur
tarwe

Analyse Grondstoffen

Russische graanexport staat voor grote uitdaging

Goed en slechtnieuws wisselden elkaar op de granenmarkt. Een Russische aanval op een haven in Oekraïne wakkerde de zorgen over krapte op de graanmarkt aan en dreef de tarweprijs op. Gunstig weer voor de tarweoogst een de VS en de EU had daarentegen weer een prijsdrukkende effect op de graanmarkt.
Donderdag 11:55 uur
tarwe tarweprijs

Analyse Grondstoffen

Tarweprijs maakt forse stap naar beneden

De tarwenoteringen op de internationale graanbeurzen stonden zwaar onder druk in de afgelopen handelssessie. Analisten wijzen als oorzaak naar de oogstvorderingen op het noordelijk halfrond. Dat geeft lucht op een krappe tarwemarkt.
22 Juni 2022
export haven transport trein spoorwegen

Analyse Grondstoffen

Problemen met export legt bodem in tarwemarkt

De tarwenoteringen op de graanbeurzen deden de afgelopen handelssessie een stapje terug. Het beschikbaar komen van tarwe van de nieuwe oogst drukt op de prijzen. De problemen met de uitvoer van tarwe uit het Zwarte Zeegebied worden daardoor wat naar de achtergrond verdrongen, maar zijn zeker niet weg.
21 Juni 2022
haven graan graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Exportzorgen drukken prijs Russische tarwe

Een hittegolf in Frankrijk en de aanhoudende problemen met de graanexport uit het Zwarte Zee gebied. Dat zijn de sturende factoren op de graanmarkt. Het effect is alleen anders dan wat je in eerste instantie zou verwachten.
20 Juni 2022
graan tarwe voeranalyse

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt blijft een echte weermarkt

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief