Tarweprijs

akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Rusland houdt kaarten graanhandel tegen de borst

Rusland blijft moeilijk te peilen als het om de graanhandel gaat. Aan de ene kant zet het een bodemprijs om daar achter de schermen ook weer net zo makkelijk over te onderhandelen zo lijkt het althans. Verder blijft het weer de markt bezig houden. Deze keer met een verontrustende berichten uit Argentinië.
Vrijdag 12:30 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Egyptische tarwetender zet de markt op scherp

Een tender van Egypte heeft de tarwemarkt op scherp gezet. Vooral de CBoT reageerde behoorlijk. De graanexport uit Oekraïne blijft ondertussen moeilijk. Dat Oekraïne alternatieve routes onderzoekt is positief volgens de VN maar geen duurzame oplossing.
Donderdag 12:05 uur
graanexport

Analyse Grondstoffen

Noord-Afrika blijft aan de markt voor tarwe

Egypte en Tunesië laten weer van zich horen op de tarwemarkt. De een is in onderhandeling met Rusland en de ander heeft net een tender gesloten. Polen en Oekraïne lijken elkaar te naderen over de graanexport. In de Amerika's werkt het weer niet helemaal mee, in de VS voor de oogst en in Brazilië voor het zaaien.
Woensdag 12:30 uur
zaaien Oekraine

Analyse Grondstoffen

Tarwemarkt raakt weer in de ban van droogte

Tarwe had de weg omhoog te pakken afgelopen handelssessie. Zorgen over droogte in Australië en Oekraïne krijgen wat meer de overhand op de markt op het moment. Ook het oplaaien van de oorlog in Oekraïne maakt de markt wat nerveus. In de Russische export is daar overigens niets van terug te zien.
Dinsdag 12:20 uur
egypte brood tarwe

Analyse Grondstoffen

Egypte zoekt alternatieven voor Zwarte Zeetarwe

Oekraïne ondervindt moeilijkheden met de graanexport. Dat is zeker geen verrassing, maar komt wel weer duidelijk naar voren in de exportcijfers. Egypte probeert ondertussen minder afhankelijk te worden van tarwe uit het Zwarte Zeegebied en heeft een nieuwe leverancier uit Centraal-Azië op het oog. 
25 September 2023
graanexport

Analyse Grondstoffen

Tweede graanschip vertrekt uit Oekraïne

Graanprijzen deden over de hele linie een stapje terug afgelopen handelssessie. Opgebouwde risicopremies worden weer een beetje afgebouwd. Deels komt dat door de ontwikkelingen in Oekraïne, maar ook een wat tegenvallende export en sterke dollar spelen een rol.
22 September 2023
Brussel Europa

Analyse Grondstoffen

Brussel maakt geen vuist in ruzie over graanimport

Het gesteggel tussen Polen en Oekraïne over de graanhandel is nog niet over. Beide landen willen niet naar elkaar toe bewegen. Roemenië, dat ook nog weleens de kont tegen de krib wil gooien, stelt zich tot nu toe een stuk constructiever op. En de EU-bestuurders in Brussel? Die staan erbij en kijken ernaar.
21 September 2023
graanexport

Analyse Grondstoffen

Spanning tussen Polen en Oekraïne loopt verder op

Polen en Oekraïne kunnen het even niet meer zo goed met elkaar vinden. De spanning tussen beide landen over graantransporten loopt verder op nu de Poolse president fel van zich afbijt. In de Amerika's is het weer de grote spelbreker. In Brazilië is het droog terwijl telers daar regen kunnen gebruiken. In de VS wordt regen voorspeld, maar daar hebben boeren meer aan vast weer.
20 September 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox