Tarweprijs

tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijs doet stapje terug ondanks goede vraag

De noteringen op de granenmarkt stonden afgelopen handelssessie een klein beetje onder druk. Er is wat concurrentie van tarwe uit Rusland en dat legt op het moment een bovenkant in de markt. In de EU gaat de tarwe-export gestaag door, terwijl het in de VS niet zo wil vorderen met de uitvoer.
Eergisteren 16:12 uur
graankorrels graanverwerking graan - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen bewegen nog weinig

De tarweprijzen op de CBOT en de MATIF schommelen momenteel heel lichtjes. Het niveau van de Amerikaanse tarwe heeft zich iets verbeterd, maar is nog altijd relatief slecht. 
Woensdag 18:25 uur
graanexport tarwe

Analyse Grondstoffen

Graanmarkt krijgt een tik door onrust in China

De prijzen op de granenmarkt zetten een stap omlaag. Als gevolg van het strenge Chinese coronabeleid - en de daaropvolgende protesten - krijgen de grondstoffenmarkten een tik. Ook op de granenmarkt wordt dit gemerkt. Wat is de impact op deze markt wanneer onrust ontstaat bij één van de grootste kopers?
Maandag 17:00 uur
tarwe - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen omhoog voor het weekend

Vlak voor het weekend staan de tarweprijzen op de Matif hoger. De koers van het decembercontract tarwe op de CBOT is momenteel relatief vlak. Daar lag de handel donderdag stil.
25 November 2022
export schip

Analyse Grondstoffen

Minder graanschepen vertrokken uit Oekraïne

Op de CBOT is er vandaag 24 november geen handel vanwege Thanksgiving Day. In Parijs gaat het leven echter gewoon door, daar staat de Matif tarwe in de tweede helft van de donderdagmiddag lager.
24 November 2022
combine tarweoogst Argentinië

Analyse Grondstoffen

Zorgen over Argentijnse tarwe, koersen in het rood

De tarweprijzen op de Matif en de CBOT staan woensdagmiddag in het rood. Zorgen over de toegenomen concurrentie uit Europa en omstreken drukken de prijzen in Chicago omlaag. 
23 November 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Grondstoffen

Tarweprijs op Matif stijgt door Europese krapte

Halverwege de middag staan de tarweprijzen op groen op de Matif, Op de CBOT zijn de prijzen relatief vlak. De koers wordt beïnvloedt door slecht weer in de VS en zorgen over de krappe tarwevoorraad in Europa. 
22 November 2022
suiker limako

Trend Markt Starter

Meeste grondstofprijzen hoger, suiker gedaald

Het lijkt erop dat Europese graanhandelaren hopen te profiteren van de lage prijzen. Aan de andere kant van de wereld zijn er zorgen over droogte en daalt de suikerprijs na weken van stijging. Dit is de Markt Starter voor dinsdag 22 november 2022. 
22 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief