Food People

Robbert Janssen

Food People Janssen en Hendriks

'Natuurbeheer en luxe vleesrunderen gaan samen'

Twaalf jaar geleden kwam Meat Concepts met zijn eerste rundvleesconcept gebaseerd op het houden van runderen in natuurgebieden. Het concept kwam voort uit de vraag van de eigenaar van een landgoed die de prijzen die hij van handelaren kreeg te laag, vond voor runderen die ingezet worden voor natuurbeheer.
Dinsdag 14:00 uur
Frederik Kampman

Food People Frederik Kampman

Bedenker tompouce-bier ziet kansen in alcoholvrij

Lowlander wist voor Hema met framboos en vanille het tompouce bier te brouwen, met de smaak van de oer-Hollandse tompouce. Daar is nu een 0.0-versie aan toegevoegd, waarvan volgens het biermerk de populariteit merkbaar is. De creatieve biersmaken die Lowlander lanceert maakt nieuwsgierig naar waar het bedrijf nog meer mee komt. In Food People vertelt Frederik Kampman, oprichter van Lowlander Botanical Beers, meer over het bedrijf en de laatste ontwikkelingen. 'We willen altijd innoveren, en daarin willen we nog meer stappen maken.'
12 Juli 2024
Albert van der Veen

Food People Albert van der Veen

'Samen keten Nederlandse kikkererwten inrichten'

Voor het eerst worden er dit jaar op grote schaal kikkererwten geteeld in ons land. Dat is te danken aan Groentegoed, dat in samenwerking met producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland zijn nek uitsteekt om hun hummus helemaal van Nederlandse kikkererwten te maken.
25 Juni 2024
Marleen Jansen

Food People Marleen jansen

Groter bezorggebied: 'We gaan uit van mooie groei'

Ze staat zelf niet meer elke dag achter het fornuis, maar is nog wel dagelijks in de keuken - het hart van het bedrijf - te vinden. Marleen Jansen richtte samen met haar man Joris Keijzer twaalf jaar geleden MarleenKookt op, dat de huiskok wil zijn voor drukke huishoudens. Met de komst van abonnementen - waarbij voor drie dagen maaltijden besteld worden - kan sinds kort buiten de grotere steden ook het buitengebied van de Randstad voorzien worden.
18 Juni 2024
Dirk Govers

Food People Dirk Govers

'Biggenvlees heeft potentie op Nederlandse markt'

Biggenvlees is in Nederland niet zo bekend, maar toch worden ook hier biggen geslacht. De grootste biggenslachterij van het land, Pigarné, slacht zo'n 3.000 biggen per week. Twee jaar geleden werd CEO van veehandel VAEX Dirk Govers (Links op de foto) mede-eigenaar van het bedrijf. Govers vertelt waarom Nederland ondanks de lage vraag een geschikt land is voor een biggenslachterij. Daarnaast sluit operationeel leider Hermen van Oene (rechts op de foto) aan voor de technische details.
11 Juni 2024
Hessel Jan Sinnige

Food People Hessel Jan Sinnige

'Zuivelsector kan veel leren van speciaalbier'

Zuivelcoöperatie Zuco is in 2018 opgericht door voormalig melkveehouder Hessel Jan Sinnige (34). Oorspronkelijk met als doel om boeren en burgers meer met elkaar in verbinding te brengen. Het begon met een ijswinkel in Dokkum, maar intussen is de coöperatie de spin in het web van zelfzuivelaars in ons land om die te laten groeien en bloeien.
6 Juni 2024
Flevosap Wyno Vermeulen

Food People Wyno Vermeulen

Na 30 jaar nog volop groeiambitie bij Flevosap

Voor een wand vol met tientallen flessen puur sap met verschillende labels legt eigenaar Wyno Vermeulen uit hoe er in het dertigjarig bestaan van Flevosap bijna ieder jaar wel een smaak bijkwam naast appelsap. Bijvoorbeeld rode bieten- of appel/ananas/perziksap. Ook zijn er verschillende eigen merken, zoals sLandsBeste en Oersap en produceert de onderneming voor private label. In totaal staan er een stuk of twintig verschillende merken in de kast. Flevosap is nog steeds het grootste merk.
28 Mei 2024
Gijs Droge

Food People Gijs Dröge

'Plankton biedt potentie maar ook uitdagingen'

In de voedingssector is steeds meer aandacht voor plankton als ingrediënt, maar nog weinig bedrijven in de foodsector wagen zich eraan. Een pionier op dit front is de supplementenproducent PLNKTN. We spreken medeoprichter Gijs Dröge.
23 Mei 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden