Food People

Soof Drinks

Food People Nicole Horsmans

Frisdank kan prima zonder geraffineerde suiker

Zo'n zeven jaar geleden besloot Nicole Horsmans, de oprichter van Soof, haar ontbijtdrankje in te koken tot een siroop. Horsmans kwam tot de conclusie dat ze vast niet de enige met behoefte aan een natuurlijke frisdrank zou zijn.
5 Maart 2024
Jimmy Products

Food People Annette Hooijmeijer

'Eind 2050 CO2-neutraal popcorn produceren'

Jimmy Products B.V. is popcornmarktleider van de Benelux. De producent is bijvoorbeeld hofleverancier van de Pathé-bioscopen en Kinepolis, maar levert ook 'echte bioscooppopcorn' aan supermarkten. In navolging van de klimaatambities van de grote klanten, heeft de producent zich ten doel gesteld om eind 2025 CO2-neutraal te produceren. Een belangrijke stap is het nieuwe duurzame pand dat in aanbouw is. De aankomende verhuizing heeft nu al een mooie samenwerking opgeleverd met een ander bedrijf dat gaat ondernemen op hetzelfde duurzame bedrijventerrein: Brouwerij Vet & Lazy heeft bier gebrouwen uit popcornrestromen.
27 Februari 2024
Eric Duijn

Food People Eric Duijn

'Een goede slager biedt unieke producten'

De vakvereniging de Koninklijke Nederlandse slagers houdt elk jaar een wedstrijd voor het meest populaire Nederlandse slagersproduct, namelijk de grillworst. Dit jaar won Slagerij H.H. Duijn de prestigieuze prijs. Eigenaar Eric Duijn (uiterst rechts op de foto) vertelt hoe hij zijn prijswinnende grillworst maakt en geeft zijn visie over het belang van ambacht voor het slagersvak.
23 Februari 2024
Mamas Maaltijden

Food People Rick Hageman

Mama’s Maaltijden hard op weg naar omzet 20 miljoen

Nog geen drie jaar geleden ging Mama's Maaltijden van start. Inmiddels ligt het merk van Rick Hageman (links op de foto), Serdar Tolenaar (midden) en Henk Brussaard in zo'n 500 supermarkten. Ook werd samen met XXL Nutrition, Fit Meals op de markt gebracht, momenteel bij 1.000 supermarkten verkrijgbaar en (net als Mama's Maaltijden) ook online. De omzet van de onderneming groeit ondertussen explosief, er zijn plannen voor nieuwe producten en met Fit Meals wordt gekeken naar Duitsland. We spreken in Food People met mede-eigenaar Rick Hageman.
13 Februari 2024
Ben Bekhuis

Food People Ben Bekhuis

Heihoef wordt na 20 jaar eindelijk begrepen

De markt voor varkensvleesconcepten heeft de laatste jaren flink de wind mee. Een van de oudste spelers in deze markt is Heihoef, vooral bekend van het Heyde Hoeve-concept.
6 Februari 2024
Low Food Lab

Food People Guus Nelissen

'Sleutel tot duurzamer voedingspatroon is smaak'

In de discussie over duurzame voeding voert de vraag hoe we op een duurzame manier al onze voedingsstoffen binnen kunnen krijgen de boventoon. Volgens Stichting Low Food wordt daarbij de belangrijkste vraag genegeerd. Namelijk: smaakt het product wel goed? 
1 Februari 2024
Marcel Spelt

Food People Marcel Spelt

'Met Zeeland door het land, en ja, we maken ook brood'

Het gepatenteerde brood Pain de Mer bevat drie ingrediënten: Zeeuwse tarwebloem, natuurdesem en (gezuiverd) zeewater uit de Oosterschelde. Het brood vindt voornamelijk zijn weg naar de horeca en catering. Bedenker Marcel Spelt voelt zich, nog meer dan bakker, een soort ambassadeur van Zeeland. “Ik ben er echt ontzettend trots op dat we vanuit Zeeland zulke mooie producten mogen maken die door het hele land gaan.”
25 Januari 2024
Grünten Berend Eberson

Food People Berend Eberson

Sharefunding Grünten voor meer producten vol groente

Grünten-oprichter Berend Eberson kampte op zijn zeventiende met overgewicht, verdiepte zich in gezond eten en ging zelfs gezondheidswetenschappen studeren. Nu zet hij zich als voedselproducent in om Nederlanders voldoende groente te laten eten.
19 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden