Inflatie

zuivel supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Zuivelprijzen

Forse verschillen in zuivelinflatie binnen EU

In de Europese Unie zijn de consumentenprijzen van zuivel behoorlijk gestegen, meldt de Rabobank. Hoe sterk de stijging is, verschilt behoorlijk tussen Lidstaten. De zuivelprijzen van Nederland stijgen sneller dan het Europese gemiddelde.  
Gisteren 17:45 uur
Liz Truss

Opinie Joost Derks

Zo kraakt Truss het pond én de Britse economie

De nieuwe Britse premier Liz Truss gaat de belasting verlagen en huishoudens compenseren voor hoge energieprijzen. De economie kan wel een steun in de rug gebruiken, maar op de valutamarkt gaat de aandacht uit naar het prijskaartje van de plannen.
9 September 2022
peen foodbusiness

Nieuws Mededinging

Afspraken maken in food mag van kartelwaakhond

Agro-bedrijven, handelaren en supermarkten kunnen vaak meer afspraken maken over productie en verkoop van duurzame producten dan ze denken. Samenwerking tussen landbouwers én samenwerking in de keten van boer tot bord op het gebied van duurzaamheid is een stimulans voor de noodzakelijke veranderingen in de landbouwsector, erkent ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
7 September 2022
melk zuivel supermarkt china

Nieuws Biologische melk

Melk van huismerk Plus standaard biologisch

Vanaf deze week biedt het huismerk voor verse zuivelproducten van Plus alleen nog biologische melk aan. De extra kosten die deze overgang met zich meebrengt, berekent de supermark niet aan de klant door.
7 September 2022
supermarkt inflatie kassa voedselprijs

Nieuws CBS

Hoogste inflatie ooit, voeding 13,1% duurder

Met een inflatie van 12% in augustus, is het consumentenprijsindexcijfer in Nederland sinds de metingen nog nooit zo hoog geweest. Het vorige inflatierecord was 11,1% en stamt uit januari 1975. Voeding was in augustus 13,1% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar.
6 September 2022
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Logistiek

'Winst containervaart gaat dalen door overcapaciteit'

De winsten van de containervaart zullen in 2023/24 met 80% dalen door overcapaciteit volgens de Britse zakenbank HSBC. Dat schrijft Seatrade Maritime News. Verlies zal er volgens de bank echter niet gemaakt gaan worden.
2 September 2022
supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Rabobank

Verhitte onderhandelingen over prijzen dit najaar

De inflatie in Nederland heeft in augustus een hoogte van 13,6% bereikt, berekend volgens de Europese rekenmethode. Dat meldt het CBS. In juli bedroeg de inflatie 11,6%. De inflatie wordt vooral gedreven door de hogere brandstof- en energieprijzen. In de eurozone als geheel loopt de inflatie minder hard op dan in Nederland.
1 September 2022
geld euro

Opinie Joost Derks

Inflatierecord, en nu weer omlaag

Het was weer even slikken toen deze week bekend werd hoe hoog de inflatie is opgelopen. Een daling van de olieprijs en een voorzichtig herstel van de euro zijn echter signalen dat de ergste inflatiepijn achter ons ligt.
1 September 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief