Inflatie

inflatie

Opinie Han de Jong

Inflatievooruitzichten blijven onzeker

De Nederlandse inflatie is in april gedaald tot 2,7%. In maart was het 3,1%. Toch viel het aprilcijfer tegen. Maand-op-maand stegen de prijzen 0,6%. In de eerste vier maanden van het jaar is het prijspeil met 2,3% gestegen. Let wel, dit zijn cijfers die niet voor het seizoen gecorrigeerd zijn en de inflatie in ons land is onevenredig groot in de eerste maanden van het jaar.
3 Mei 2024
supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

De inflatie in Nederland komt over februari uit op 2,8%. In januari was dat nog 3,2%. Dat blijkt uit de snelle inflatieraming van het CBS. Ook de voedselinflatie neemt af: van 4,1% in januari naar 2,7% afgelopen maand.
1 Maart 2024

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Lagere rente laat langer op zich wachten

Drie grote centrale banken in de wereld hebben de afgelopen anderhalve week vergaderd over onder meer de rente en de inflatie. Een belangrijke vraag daarbij voor de financiële markten was én is: wanneer gaat de rente nu eindelijk weer eens omlaag?
2 Februari 2024
ecb

Opinie Thomas de Caluwe

Minder renteverlagingen in eurozone dan verwacht

De Verenigde Staten heeft vorige week vrijdag een banenrapport gepubliceerd met sterke cijfers, al zijn daar wel enkele kanttekeningen bij te plaatsen. In de eurozone worden voor dit jaar minder renteverlagingen verwacht na de laatste inflatiecijfers.
8 Januari 2024
nederland economie

Nieuws Financieel

Economische groei komt dit jaar net boven nul uit

De oververhitte economie koelt af. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar kromp het bruto binnenlands product (bbp) op kwartaalbasis, maar over het hele jaar 2023 komt de economische groei net boven nul uit. Het bbp stijgt volgens de Najaarsraming van De Nederlandsche Bank (DNB) die vandaag is gepubliceerd met 0,1%. 
18 December 2023
eurodollar

Opinie Thomas de Caluwe

Week van de waarheid voor de financiële markten

De obsessie van financiële markten met renteverhogingen was het dominante thema van de afgelopen twee jaar. Nu inflatie weer de afdaling heeft ingezet, hebben de marktspelers volop ingezet op rentedalingen in 2024.
11 December 2023
supermarkt inflatie

Nieuws Financieel

Voedselinflatie daalt in november verder

Wanneer energie buiten beschouwing wordt gelaten neemt de inflatie af, blijkt uit CBS-cijfers. In september was de inflatie zonder energie 5,5%, in oktober 5,1% en in november 4,1%. In februari en maart van dit jaar was dit nog 8,1%.
30 November 2023

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Lagere rentes komen langzaamaan in zicht

De geopolitieke spanningen met de oorlogen tussen Israël en Hamas en Oekraïne en Rusland hebben impact op de financiële markten. Welke impact dit heeft, vertelt valuta-expert Laurens Maartens aan presentator Eric de Lijster in een nieuwe Foodbusiness Valuta.
1 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden