Drankenindustrie

AB InBev

Analyse Ab Inbev

Ab Inbev kampt met dalende tendens op beurs

Het aandeel van Ab Inbev zakt sinds de introductie van de omikronvariant op het wereldtoneel, maar kampt al wat langer met een dalende tendens. De Vlaamse brouwerij kondigde juist vorige week aan de bierprijzen te verhogen vanaf 1 januari 2022. De prijzen van grondstoffen, verpakkingen plus energie en transport zijn extreem gestegen waardoor de Belgische drankengigant zich genoodzaakt ziet de prijzen te verhogen.
6 December 2021
bier Boerenbusiness

Nieuws Accijns

Accijnsverhoging treft met name kleine bierbrouwers

Lokale bieren zijn populairder dan ooit: ons land kent inmiddels zo'n negenhonderd kleine brouwerijen. Die kleine brouwers van speciaalbieren worden stevig getroffen door de voorgenomen accijnsheffing die staatssecretaris Hans Vijlbrief (van Financiën) wil doorvoeren. 'Moeten wij het braafste kindje van de klas zijn?'
18 Oktober 2021
Boerenbusiness horeca

Nieuws Coronacrisis

Voor €215 mln aan dranken minder naar horeca

De drankenindustrie is van de toeleverende bedrijfstakken aan de horeca het sterkst geraakt door de sterke krimp van de horeca tijdens de coronacrisis. In 2020 heeft de drankenindustrie voor €215 miljoen aan de horeca geleverd. Dat is half zo veel als in 2019. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.
24 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden