Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Voor €215 mln aan dranken minder naar horeca

24 Augustus 2021 - Linda van Eekeres

De drankenindustrie is van de toeleverende bedrijfstakken aan de horeca het sterkst geraakt door de sterke krimp van de horeca tijdens de coronacrisis. In 2020 heeft de drankenindustrie voor €215 miljoen aan de horeca geleverd. Dat is half zo veel als in 2019. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd.

In 2019 werd 10% van de totale productie van de drankenindustrie afgenomen door de Nederlandse horeca. In 2020 daalde dit naar 5%. De totale productie van de drankenindustrie was 8,7% lager dan in 2019 (gecorrigeerd voor prijsveranderingen). 59% hiervan komt voor rekening van de daling van de toeleveringen aan de horeca, 32% is te verklaren door minder toeleveringen aan de bedrijfstak sport en recreatie.

Ook minder inkoop voedingsmiddelenindustrie
Ook de voedingsmiddelenindustrie - in 2019 de grootste toeleverancier van de horeca - werd geconfronteerd met minder inkoop door de horeca. De inkoop nam met bijna een derde af. Doordat de voedingsmiddelenindustrie veel verschillende afnemers heeft en ook veel exporteert, had de horecasluiting slechts een beperkt effect van 0,8% op de productie.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden