Centraal Bureau voor de Statistiek

zonnebloemolie

Nieuws Zonnebloemolie

Onze zonnebloemolie komt grotendeels uit Oekraïne

Nederland importeerde afgelopen jaar voor €641 miljoen aan ruwe zonnebloemolie. Oekraïne was onze belangrijke leverancier, met een aandeel van maar liefst 84%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
6 April 2022
export

Nieuws CBS

Export voedingsindustrie Rusland is 270 miljoen euro

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie heeft afgelopen jaar voor €270 miljoen naar Rusland geëxporteerd. Deze cijfers heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag 21 maart gepubliceerd.
21 Maart 2022
transport windenergie windturbine windmolen energie verkeer

Nieuws Logistiek

Hogere omzet in transport, binnenvaart zet record

De omzet in de transportsector lag afgelopen jaar 15% hoger dan één jaar eerder en ruim 2% boven het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers. Daarnaast is een record gerealiseerd in de binnenvaart. Er is namelijk nog nooit eerder zoveel vervoerd als vorig jaar. 
10 Maart 2022
euro klem inflatie

Nieuws Inflatie

Inflatie doet klein stapje terug naar 6,2 procent

De Nederlandse inflatie heeft in februari een klein stapje terug gedaan. De inflatie was afgelopen maand 6,2% op jaarbasis, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In januari was de inflatie 6,4%. De inflatie in de hele eurozone nam wel toe en bereikte het hoogste punt ooit gemeten.
10 Maart 2022

FB TV Cor Pierik

Zo raakt de oorlog in Oekraïne in- en uitvoer

Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne op de handel? We zoomen in op de in- en uitvoer van voeding van en naar Oekraine en Rusland met Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS.
7 Maart 2022
soja - food

Nieuws Sojabonen

Iets minder soja ingevoerd, wel recordimportwaarde

Nederland heeft afgelopen jaar voor €1,86 miljard aan sojabonen ingevoerd, een recordimportwaarde. In kilo's werd iets minder ingevoerd. Van de grootste sojaleverancier Brazilië werd wel 2% meer soja afgenomen.
2 Maart 2022
supermarkt

Nieuws Detailhandel

Omzet van supermarkten in vierde kwartaal lager

De omzet van winkels in food lag in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar ongeveer 1% lager dan één jaar eerder. Vooral de supermarkten kampten met een omzetdaling. De omzet van de voedingsspeciaalzaken steeg door prijsstijgingen, maar het  verkoopvolume bleef gelijk.
16 Februari 2022
economie

Nieuws CBS

Sterk economisch herstel in 2021, maar grijze wolk blijft

De economie is vorig jaar met 4,8% gegroeid, blijkt uit de eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is voldoende om de krimp van 2020 goed te maken. Ondanks het sterke herstel en de krapte op de arbeidsmarkt, hangt er wel een grijze wolk boven de Nederlandse economie, aldus hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.
15 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden