Zoete aardappelen

Boerenbusiness

Interview Niels van der Waal

Uitdagingen genoeg voor de zoete aardappel

De zoete aardappelen van akkerbouwer Niels van der Waal zijn sinds vorige week te vinden in het schap van Albert Heijn. Van der Waal teelt nu vijf jaar zoete aardappelen op kleigrond in de Hoeksche Waard. Een zeer arbeidsintensieve teelt. 'Het is een uitdaging om de teelt te optimaliseren, ook omdat het een exotisch gewas is.'
7 December 2021
aardappelen Boerenbusiness

Achtergrond Zoete aardappelen

Nederland is dé speler op markt zoete aardappelen

Nederland is – samen met de Verenigde Staten – een van de belangrijkste spelers op de markt voor zoete aardappelen. Zo steeg de exportwaarde de afgelopen vijf jaar met maar liefst 43%. Toch worden voor komend seizoen meer uitdagingen verwacht. De productie van zoete aardappelen neemt namelijk af. Tegelijkertijd heeft de Europese Unie een tarief van 25% ingesteld op de import van diverse goederen uit de Verenigde Staten, waaronder zoete aardappelen. Welk land kan dat gemis straks opvangen?
27 September 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Zoete aardappelen

Nederland importeert de meeste zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn al jaren een populaire vervanger van de ‘normale’ aardappel. Door het hoge koolhydraatgehalte, de lage hoeveelheid vetten en de vele vitamines is het met name in de voedingsschema’s van sporters een welkome aanvulling. En dat Nederlanders er gek op zijn, blijkt uit een rapport van IndexBox. Afgelopen jaren steeg de import van zoete aardappelen met 44% en zijn we het Verenigd Koninkrijk voorbijgestreefd. Daarmee is ons kikkerlandje de grootste importeur ter wereld.
19 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden