Prijs olijfolie

Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfolieprijs blijft hoog, maar lijkt piek voorbij

De olijfolieprijs in Spanje lijkt na een ongekende prijsrally over het hoogtepunt heen. Het resulteert niet in een stevige prijsdaling, maar de prijs blijft net iets onder de piek van medio september hangen.
25 September 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfolieprijs zet opmars naar boven voort

De olijfolieprijs blijft verder omhoog gaan. De combinatie van verder aanhoudende droogte en steeds krappere voorraden laat de prijzen naar nieuwe records stijgen. In Spanje is het product sinds begin van het jaar al bijna €3 per kilo duurder geworden.
28 Augustus 2023
Olijfolie Olijven

Analyse Grondstoffen

Droogte decimeert Zuid-Europese grondstoffen

Voor het tweede jaar op rij wordt het zuiden van Europa geteisterd door droogte. De hitte en het gebrek aan regenval hebben een negatieve impact op de oogsten van graan en olijven. 
24 Augustus 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfolie stabiliseert, maar krapte is nog niet voorbij

Olijfolie is de afgelopen weken zeer licht in prijs gedaald. De droogte in Spanje heeft de olie de afgelopen periode flink duurder gemaakt, de prijs lijkt echter een voorlopig plafond te hebben bereikt.
31 Juli 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Dure olijfolie schrikt markt niet af, wel meer fraude

De prijs van olijfolie blijft stijgen. In een maand tijd ging de belangrijkste Spaanse notering met weer ruim een halve euro omhoog. Oorzaak blijft de achterblijvende oogst, bij een aanhoudend goede vraag. De krapte en hoge prijzen lokken wel meer fraude uit.
3 Juli 2023
Olijfolie

Analyse grondstoffen

Aanhoudende droogte in Spanje tergt olijfteelt

De palmolieprijzen in Spanje blijven records breken onder invloed van verder toenemende droogte. Wat dit gaat betekenen voor de teelt in het land is nog moeilijk te zeggen, maar de positie van 's werelds grootste producent lijkt te wankelen.
1 Mei 2023
Olijfolie

Nieuws Grondstoffen

Olijfolieprijzen opnieuw omhoog door droogte

Na een dip medio februari zitten de olijfolieprijzen weer aardig in de lift. De recordprijs van medio december wordt nog niet bedreigd, maar de markt is toch weer behoorlijk gespannen. Grote vraag is dan: gaat de afnemer mee met weer hogere prijzen?
27 Maart 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Moeizamer afzet houdt olijfolieprijs niet tegen

De prijs van olijfolie heeft na een dipje in de eerste week van februari de stijgende lijn weer opgepakt. De prijs van het ruwe product in Spanje lijkt nog weinig te merken van een dalende retailafzet. De krappe beschikbaarheid bepaalt de prijs.
20 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden