Barbecue

rundvlees varkensvlees

Analyse Vleestrends

Thuis moet vlees ook een luxegevoel geven

Steeds meer Nederlanders willen thuis ook restaurantkwaliteit. Het is een gevolg van de coronacrisis. De sluiting van de horeca heeft ertoe geleid dat Nederlandse consumenten luxer vlees in huis hebben gehaald. Ook barbecueën wordt professioneler aangepakt en dat helpt de verkoop van vlees ook.
30 Augustus 2021
brood

Analyse Stokbrood

Hou het zomergevoel vast met stokbrood

Stokbrood. Dit Franse brood wordt in Nederland graag genuttigd om het zomergevoel vast te houden. In een warme zomer wordt er vaak gebarbecuet, met de nodige stokbroden op tafel. Dat was deze zomer niet het geval, waardoor de verkoop van stokbrood wat minder liep dan andere jaren.
27 Augustus 2021
vlees

Nieuws Weber

Boost barbecueverkopen tijdens coronapandemie

De verkoop van barbecues heeft tijdens de coronapandemie een boost gekregen, omdat mensen meer tijd thuis hebben doorgebracht. Weber-Stephen Products, de fabrikant van de befaamde Weber-barbecues, meldde deze week zelfs naar de beurs te willen. Ook in Nederland mogen barbecueverkopers niet klagen.
16 Juli 2021
vlees vegan

Nieuws Trends

Vega(n) bbq: van spiesjes tot complete bloemkool

Met de zomerse temperaturen stijgt ook weer de animo om te barbecueën. Nu bijna de helft van de Nederlandse volwassenen zichzelf flexitariër noemt, is het niet raar dat er op de barbecue naast spareribs, satéstokjes en hamburgers ook steeds vaker groentes of vleesvervangers liggen.
8 Juli 2021
Boerenbusiness vlees kamado

Achtergrond Barbecue

Kamado wint nog steeds aan populariteit

Barbecueën is in; en dan niet op eentje die je voor vier tientjes koopt. De stoere, hippe eivormige - en vaak peperdure - kamado waarmee je behalve kan grillen ook kunt bakken, roken, stoven en slowcooken, winnen steeds meer aan populariteit.
6 Juli 2021
varkensvlees vlees

Achtergrond Trends

Zomer in aantocht: hier zet buitenlands bedrijf op in

De zomerperiode komt er weer aan. Dat betekent dat veel voedingsmiddelenbedrijven en frisdrankenproducenten weer actief nadenken over innovatieve producten die ons weerbaar maken tegen de warme zomer die te wachten staat. Waar zet het buitenland op in?
2 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden