E-commerce

Carrefour

Analyse Carrefour

Carrefour groeit door op Franse thuismarkt

Carrefour is afgelopen jaar gegroeid, met name door de sterke prestaties op de Franse thuismarkt en in e-commerce. De omzet ging er met 2,3% op vooruit. In België verloor de keten juist terrein, veroorzaakt door logistieke problemen bij het distributiecentrum van Kuehne+Nagel.
21 Februari 2022
Nestle

Nieuws Jaarcijfers

Nestlé groeit door dankzij e-commerce

Nestlé heeft een sterk jaar achter de rug, blijkt uit de jaarcijfers die op donderdag 17 februari gepresenteerd zijn. De autonome groei van het Zwitserse bedrijf kwam uit op 7,5%. Belangrijkste oorzaak van de groei is de gestegen thuisconsumptie (at home revolution) van onder andere koffie en de gestegen afname van diepvriesproducten en gezondheidsproducten.
17 Februari 2022
Online boodschappen

Opinie Johan Geeroms

E-commerce kost Europese supermarkt flinke winst

De pizza die je online bestelt, heb je binnen het uur in huis. Bij de boodschappen is het anders. Die moet je dagen van tevoren opgeven. Dat kan sneller. Dus zie je allerlei bezorgdiensten die Jumbo en Albert Heijn links en rechts voorbijvliegen. Bezorger Gorillas zegt gemiddeld tien minuten nodig te hebben om je bestelde boodschappen af te leveren. Of ze willen of niet, de grote retailers moeten gas geven in deze ratrace. En dat doet ze pijn.
22 September 2021
Boerenbusiness Verpakkingen

Achtergrond Verpakkingen

Online winkelen zet prijs verpakkingen onder druk

De winkels gingen dicht, de kroegen en restaurants sloten de deuren én we konden ook niet meer sporten. Het resultaat: we gingen massaal het internet op. Afgelopen jaar hebben we in Nederland voor €26,6 miljard uitgegeven bij webshops. Een stijging van 7% met een jaar eerder. En die massale toevlucht naar het web heeft gevolgen, zo blijkt nu. Er namelijk een groot tekort aan verpakkingen – vooral karton – ontstaan. Dat zet de prijs onder druk.
22 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden