Tomaten

TomatoWorld

Interview Tomatoworld

Tomatoworld: 'Telen op afstand wordt belangrijker'

Tomatoworld is een plek waar het bedrijfsleven en leerlingen uit het onderwijs meer kunnen leren over de Nederlandse voedingstuinbouw. In de demokas in Honselersdijk staan 52 soorten tomatenrassen die bekeken en geproefd kunnen worden. “Wij willen uitdragen dat de tuinbouwsector staat voor toonaangevende technologie,” aldus directeur Miranda van den Ende.
23 September 2021
Kraft Heinz

Analyse Ketchup

Markt voor ketchup toont blijvende groei

De veranderende consumentengewoonten stimuleren de groei van de markt voor ketchup. Zo heeft het de voorkeur boven de andere vele sauzen. Ongeveer 97% van de huishoudens in de Verenigde Staten consumeert ketchup, waarmee het de koning der sauzen is. Noord-Amerika laat dan ook de grootste groei in consumptie zien, zo blijkt uit een nieuwe analyse van Mordor Intelligence.
22 September 2021
groente Tomaten

Analyse Tomaten

Groter aanbod van tomaten zet markt onder druk

De coronacrisis heeft ons bewuster gemaakt van het belang van onze gezondheid. We veranderden daarom ons eetpatroon. Dat was afgelopen jaar duidelijk zichtbaar in de supermarkt. We hamsterden aardappelen, pasta’s en groente en fruit. Ook de markt van tomaten maakte een vlucht. Het was een gekkenhuis, zo laten handelaren weten. Maar inmiddels is die euforie voorbij. Door een groter aanbod, zakt de prijs nu namelijk weg.
31 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden