Trends

Online boodschappen

Nieuws CBS nieuws

Steeds meer webwinkels stappen in voeding

Nederland telde op 1 januari 2022 voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven. In 2021 kwamen er 163 duizend bedrijven bij. Een groei van 8,5%. Het aantal webwinkels is sinds januari 2020 gestegen met 63% naar bijna 80.000. Ook in voeding werden de afgelopen twee jaar veel webwinkels geopend. Dit heeft het CBS vandaag gemeld.
7 Februari 2022
horeca koffiebonen

Nieuws Trends

Markt voor gemaksvoeding groeit tot 2030

De komende tien jaar krijgen traditionele foodservicekanalen zoals de horeca te maken met felle concurrentie van supermarkten. Dat schrijft Foodservice Instituut Nederland (FSIN) in de FSIN Beleidsmonitor 2030. In 2030 is gemak voor de consument het belangrijkste motief om eten te kopen, stelt het FSIN. Dat wordt versneld door de coronacrisis.
3 Februari 2022
Boerenbusiness Trends

Interview Food Innovation

'Voor foodtrends kijken naar maatschappij'

Verwacht als je met Boukje Derix-Bakema praat geen overzichtelijk lijstje met de 'top 10 foodtrends'. De docent van de opleiding Food Innovation aan HAS Hogeschool kijkt in haar trendlessen verder dan alleen voeding. 'Ik ben van mening dat het zaadje al eerder wordt geplant en kijk altijd breder, naar megatrends; wat zijn de ontwikkelingen in de samenleving?' Foodbusiness sprak met de docent over wat zij om zich heen ziet.
23 Juni 2021
supermarkt

Nieuws Verpakkingen

'Door coronapandemie nieuwe verpakkingtrends'

10 trends in drankverpakkingen signaleert Husky Injection Molding Systems, leverancier van machines voor het spuitgieten van kunststoffen. De helft van die trends heeft te maken met de coronapandemie, aldus business manager Fabrice Becker tijdens een webinar. We zetten de trends van Husky op een rijtje.
9 Juni 2021
wijn

Achtergrond Wijn

Houd deze vijf wijntrends in de gaten

Wijnproducenten en -verkopers hebben het niet makkelijk. Generatie Y en Z pakken niet zo snel een wijntje én daarnaast moet sinds een aantal jaar ook stevig geconcurreerd worden met gin-varianten en ambachtelijke bieren. De winstmarges zijn daardoor flink geslonken. Toch zijn er nog steeds kansen waarop ingespeeld kan worden. Denk aan het veranderen van de verpakking, het online afzetkanaal of alcoholvrije wijnen. Vijf trends.
1 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden